Friday, February 27, 2015

IATA DOVADA !

  Cu aceasta exprimare triumfalista se intorcea cu mai bine de 70 de ani in urma fostul premier britanic Neville Chamberlain, tinand in mana o hartie semnata de Hitler cu ocazia acordului de la Munchen, crezand ca a adus pace in Albion in extenso - la nivel global. Dar se inselase amarnic.
  Azi, cand flamura razboiului de mare anvergura se spune ca flutura la fel de amenintator, ca in acei ani '30 ce anuntau Marele Razboi, avem si noi dovada. Intr-o postare mai veche reliefam un aspect ce a facut valuri in Germania si nu numai. Acolo evidentiam faptul ca cel mai prestigios jurnalist al momentului din Germania, pe al sau nume Udo Ulfkotte, a recunoscut ca facuse presa mincinoasa, totul in slujba unei agenturi straine.
Cu punerea in vanzare a cartii sale " Ziaristii cumparati " Ulfkotte isi face mea-culpa si scoate in evidenta amploarea globala a infiltrarii CIA in presa germana, britanica, din Israel, Franta, Australia si de aiurea. A prestat 25 de ani pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung si spune sec ca in toata perioada respectiva a scris dupa indemnurile CIA. " Am fost jurnalist timp de 25 de ani si am fost educat sa mint, sa tradez si sa nu spun adevarul in public...am fost sustinut de CIA ". La baza recrutarii sale a stat propensiunea sa in directia Americii, sustinand ca majoritatea jurnalistilor din mass-media centrala din SUA si Europa sunt " asa-numiti neacoperiti oficial". Dezvaluirile sale sunt sincere, denota obedienta de care a dat dovada in tot acel timp insa si dorinta de a spune ca nu vrea sa mai traiasca in minciuna. " De fapt, suntem o colonie " si " mass-media germana si americana incearca sa aduca razboiul pentru oamenii din Europa, prin razboiul cu Rusia. Acesta este un punct fara intoarcere si am de gand sa ma ridic si sa spun...ca nu este corect ceea ce am facut in trecut, pentru a manipula oamenii, pentru a face propaganda impotriva Rusiei ". Prin multitudinea de autoacuze prin care el si colegi de-ai sai au facut sa apara germenii razboiului, spunand ca a devenit cetatean de onoare al SUA doar pentru ca a scris pro-America, recunoscand ca a fost cumparat de CIA explicitand ca nu e ziarist, ci agent al serviciilor americane ce nu-l vor recunoaste niciodata ca atare, marsand pe faptul ca prestigiosul Frankfurter Allgemeine nu scrie niciodata adevarul si lasandu-ne sa intelegem ca daca nu colabora, casa i-a fost " vizitata " de nu mai putin de sase ori " chipurile " ca ar dezvalui secrete de stat. Sec sustine " daca ma vor baga la inchisoare e ok, va fi bine cata vreme va fi restabilit adevarul ". Ingrijorat de-a binelea de norii de la orizont, ce anunta furtuna deasupra Europei, acest multilaureat a zeci de premii jurnalistice spune " ne-am tradat cititorii, doar pentru a impinge la razboi... eu nu mai doresc acest lucru. M-am saturat de aceasta propaganda "
  Intrand in istoria penetrarii presei mondiale de catre CIA trebuie sa mergem imediat dupa cea de a doua conflagratie mondiala cand in 1948 Frank Wisner un viitor cadru al agentiei lansa Operatiunea Mockingbird cu intentia bine determinata de a folosi mass-media ca vector de propagare pentru elita financiara de unde provenea si el ca fost avocat pe Wall-Street. Alaturi de o eminenta cenusie, William Stephenson, Temerarul ( Intrepid )... cum a ramas in analele de razboi ale structurilor secrete, un fel de Ginghis Han al lor, acestia doi recrutau inca de pe atunci ziaristi de la New-York Times, revistele Life si Time, televiziuni de stiri CBS News etc iar ulterior totul crescand in amploare spre alte publicatii, inclusiv productii de la Hollywood fapt reliefat dupa cateva decenii si de steaua presei americane Carl Bernstein, cel ce ducea in urma dezvaluirilor sale la demisia presedintelui Nixon. Abia in anii 1976 comisia speciala numita " Church Committee " dupa numele senatorului cu acelasi nume mentiona ; " CIA cuprinde in prezent o retea de mai multe persoane straine din intreaga lume care ofera informatii pentru CIA si uneori incearca sa influenteze opinia publica prin utilizarea de propaganda sub acoperire. Aceste persoane furnizeaza accesul direct pentru CIA, catre un numar mare de ziare zilnice sau saptamanale, catre zeci  de servicii de presa si agentii de presa, posturi de radio si televiziune, edituri comerciale, precum si alte institutii mass-media straine".
  Asa ca stimabililor ne aflam in fata unei coloane a cincea manipulata la Langley, ce ne vinde la pachet " agresivitatea " rusa. Nu iau apararea Moscovei, insa daca dinspre Washington nu se vrea a se privi totusi spre un colos numit Rusia si nu tot felul de pitecantropi gen armatele afgane, irakiene, vietnameze... cele cu care U.S Army a avut de a face in ultimele decenii... inseamna ca ori generalii aceia sunt miopi, ori nu se uita la istoria razboaielor europene post - Napoleon.
  Reiterez din nou pentru a fi bineninteles. Nu am " chemarea " Kremlinului, insa una e sa ai entuziasm si alta e sa vezi adevarul crud, rece si realist. Vorbim de tara cu cele mai mari resurse fosile planetare.
Iata, dovada!

No comments: