Friday, February 3, 2017

TEROAREA ROŞIE

  Mă uitam în ochii lui şi-i vedeam lipsa oricărui simţământ, lipsa oricărei înţelegeri faţă de cei prezenţi în mulţime. Aveam convingerea că aşteaptă doar un mic ordin să se dezlănţuie asupra valului de protestatari. Şi în acel moment am simţit la fel ca Arhimede când rostea "Evrika", în faţa revelaţiei celebrei sale descoperiri. Căci este ironia sorţii ca pe banii tăi de contribuabil să-l vezi pe cel din faţa ta plătit mai mult decât regeşte (deoarece orice angajat în uniformă din România are remuneraţia cu mult peste medie) cum se pune scut pentru cel ce sfidează şi privind în istorie, readuce din tenebre celebra teroare iacobină din perioada Revoluţiei Franceze. Evident a fost un exerciţiu de ficţiune cele spuse mai sus, însă nu înlătură dramul de adevăr căci cum altfel am putea interpreta ca  deja OUG odată puse în aplicaţie, omul de bun simţ din popor să se vadă pus în situaţia de a încerca un caz similar cu Polonia de exemplu sau dacă vreţi mulţumirile iliesciene adresate minerilor când mărşăluiau prin holurile Parlamentului, aşadar să treacă la a intra peste cei care guvernează în detrimentul obştii ... iar atunci cel plătit regeşte din proprii tăi bani să te stopeze chiar prin forţă, apărându-l pe cel care schimonoseşte idea de democraţie şi stat de drept, încercând tot felul de tertipuri şi machiavelisme pentru a-şi salva pielea îmbibată de mirosul putred al fărădelegii.
  Probabil că nu este decât mâna Providenţei ca exact cu 100 de ani în urmă, în alt context cu alţi actori şi alte situaţii,  un popor la fel de năpăstuit şi la fel de multe nemulţumiri sociale îl aduceau la mijloc de toamna lui 1917 pe tovarăsul Lenin la conducere. Evident, cum susţineam era alt context, altele datele problemei ... însă acel popor rus s-a simţit tot mai încorsetat de către conservatoarea şi retrograda dinastie. Reiterez din nou, situaţia de acolo a fost într-o cu totul altă cheie, dar rămâne aspectul că o guvernare, evident aleasă liber şi democratic (pe 11 decembrie trecut) ... ca de altfel şi NSDAP-ul lui Hitler pe 30 ianuarie 1933 merge pe o alee greşită contrastând total cu valorile şi principiile Uniunii Europene. Cred că nu mai trebuieşte amintit că noi am cerut aderarea la această Uniune, noi, chiar prin guvernarea Năstase am negociat toate capitolele de a respecta acele principii iar azi stupoare ... exact urmaşul pe linie directă de partid sfidează ceea ce strămosul său promitea să aplice prin lege, adicătelea Tratatele Uniunii. Mai sunt unii pe acolo prin acest partid iacobin ce vin să suţină că aşa recomandă icsulescu de prin Italia, ori nuş ce voce avizată ... păi atunci cum rămâne cu reacţiile ambasadorilor din cadrul aceleiaşi Uniuni ori cu cavalcada din presa internaţională? Oare toţi sunt manipulaţi de Soros şi Iohannis? Hai să fim serioşi ... toată lumea vede că "ceva e putred în Danemarca" vorba lui Shakespeare.
  Cerbicia manifestată de către liderii la vârf ai acestui partid, denotă disperarea, iar încercarea de a se autovalida invocănd maniera democratică prin care au preluat puterea, îi pune alături de partidul nazist a lui Adolf care la fel de democratic, după ce au ajuns la putere au dus mapamondul la un pas de focul Apocalipsei. Cu certitudine aceşti kmeri roşii nu au nici forţa nici intenţia celor mai sus pomeniţi dar sfidarea a sutelor de mii de manifestanţi de pe absolut întreg teritoriul românesc ne aduc aminte de vorbele lui Abraham Lincoln : "Poţi să păcăleşti câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă, dar nu poţi să păcăleşti toţi oamenii tot timpul."

No comments: