Wednesday, July 24, 2013

TREBUIE SA SE PUNA CAPAT POLITICII DE OCUPATIE

   Reputatul politolog, filosof si lingvist american Noam Chomsky, cunoscut pentru criticile virulente la adresa SUA si a guvernelor altor mari puteri a condamnat recent ceea ce el a numit "politica de ocupatie" a Germaniei in relatiile cu tarile din Europa de sud, precum Grecia sau Cipru.
  "Nemtii doresc sa puna mana pe tot ce este de valoare in Grecia, folosind pentru aceasta impunerea unor conditii de inrobire si exercitand asupra grecilor mari presiuni psihologice" a apreciat Noam Chomsky."Unei astfel de politici trebuie sa i se puna capat", a afirmat Chomsky in cadrul unui discurs sustinut recent la Dublin, in care a denuntat "politica de ocupatie a Germaniei atat din punct de vedere politic, cat si economic", ce are loc in Grecia, Cipru si in toata Europa de sud.
  In discursul sau, el a subliniat necesitatea "crearii unui front unit in Grecia, Spania, Portugalia si Italia, cu scopul de a se pune capat pretentiilor inumane ale Europei de nord".
   In opinia filosofului, "acum cand popoarele se ridica impotriva Germaniei si doresc sa lupte pentru tot ceea ce le-a fost luat de catre Berlin, este cel mai bun moment pentru unitate".
  Noam Chomsky este o personalitate cunoscuta in intreaga lume, gratie atat activitatii sale stiintifice unanim apreciate, cat si optiunilor sale politice din ultimele decenii care au generat si genereaza multiple controverse in SUA si in afara acestora.
  Profesor emerit la Massachusetts Institute of Tehnology, el este autorul asa-numitului"Decalog Chomsky" in care explica tehnicile de baza ale manipularii pe care le practica puterea politica in criza de legitimitate.

    Dupa o sursa din spatiul public.


P.S. Pe cand si societatea romaneasca se va dezmeticii luand si avand reactia tarilor enumerate? Suntem in aceeasi situatie, ba chiar mai rau...

No comments: