Sunday, October 13, 2013

CLONAREA GOOGLE DE CATRE NSA SI SPIONAREA TINTELOR

    NSA(Agentia Nationala de Securitate) a fost prinsa din nou cu "matza-n sac".Asadar a uzitat de un atac informatic, "clonand" motorul de cautare Google inducand in eroare utilizatori, in sensul ca se afla pe site-ul in speta...insa eroare, cei de pe site, fiind practic spionati.Aceste dezvaluiri au iesit la iveala tocmai in Brazilia.
   Aceasta mostra, pune in evidenta iarasi, faptul ca NSA prin al ei program PRISM scormoneste peste tot, netinand cont de consecinte, deoarece cei luati la purecat, mari companii sau personalitati au sarit ca arsi.
  Dezvaluirile braziliene pun in evidenta ca NSA foloseste "man in the middle" un incisiv program ce cu un anume certificat de securitate fals, spionii eludeaza reglajele browser-ului fentand cu o lejeritate debordanta ce-i luati ca tinte,deoarece ei avand certitudinea ca sunt pe site-ul real se afla de fapt pe clona lui.
   In acest caz, NSA clonand tocmai motorul Google, cei luati in colimator nu realizau renghiul la care erau supusi, si fireste ca date, pagini vizitate, parole etc au intrat in plasa NSA.
   Datorita acestor practici"man in the middle" sau MITM, hackerii interfereaza cu tintele, iar comunicatiile dintre ele trec prin filtrul hackerilor, reusind astfel sa vada intregul parcurs al discutiilor.Mai mult, sunt in masura si avand posibilitati chiar in a se interpune in discutii, inducand in eroare cei aflati in discutii.
    Acest tertip este uzitat adeseori la interceptarea comunicatiilor, NSA legandu-se la un router al unui ISP, drenand traficul vizat spre site-ul clona iar NSA ramane basma-curata cu toate informatiile dorite.

No comments: