Monday, February 8, 2016

UE = URSS

   De neinteles! Dupa ce a fost ingropat un monstru, Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, pe scurt Uniunea Sovietica, un monstru similar este construit. De ce Comunitatea Europeana a devenit Uniunea Europeana ( UE )? Daca examinam Rusia sovietica poate aflam raspunsul.
   Uniunea Sovietica era condusa de 15 oameni care nu erau alesi, se investeau in functii reciproc si nu dadeau socoteala nimanui. 
    Uniunea Europeana este condusa de 2 000 de oameni in acelasi fel. Se intalnesc in secret, nu raspund fata de cineva si nu-i putem destitui din functii.
    S-ar putea spune ca Uniunea Europeana are un parlament ales. Si Uniunea sovietica avea unul : Sovietul Suprem. Se aplica stampila ( se vota ) la fel ca pentru parlamentul european : timpul la microfon era limitat la un minut pentru fiecare vorbitor la fel ca si in Parlamentul European.
     In UE sunt sute de mii de eurocrati cu salarii imense, cu multi servitori, bonusuri si privilegii, cu imunitate pe viata la orice persecutie, care sunt mutati pur si simplu de la o functie la alta, indiferent daca au facut treaba sau nu. Nu asa se facea in fosta URSS?
    Uniunea Sovietica a fost creata prin coercitie si prin ocupare militara. Uniunea Europeana, admitem, a fost creata fara folosirea expresa a fortei militare, dar tot prin coercitie si prin abuzuri economice.
   Pentru a continua sa existe, Uniunea Sovietica s-a extins continuu. Cand s-a oprit extinderea a inceput colapsul. Iar eu am convingerea ca asa se va intampla si cu Uniunea Europeana.
   Scopul existentei Uniunii sovietice a fost crearea unei noi entitati istorice : poporul sovietic, iar noi trebui sa ne renegam ( uitam ) nationalitatea, traditiile si obiceiurile popoarelor noastre.
   La fel si UE - nu doreste sa fiti englezi sau francezi ( nici romani sau bulgari ). Doreste ca voi toti sa fiti o noua entitate istorica, europeni. Sa va suprime toate sentimentele nationale si sa traiti ca o comunitate multinationala. Dupa 73 de ani, acelasi sistem ( multinational ) - in Uniunea Sovietica au fost mai multe conflicte decat oriunde in lume.
  In Uniunea Sovietica unul din marile teluri a fost distrugerea statului-natiune. Este exact ce face UE astazi. Bruxelles-ul absoarbe state-natiune, pentru ca acestea sa nu mai existe.
  Coruptia era generala in sistemul sovietic, de sus pana jos. Asa este si in UE. Aceeasi activitate coruptiva care imbiba Uniunea Sovietica este si in UE. Cei care i se opun sau o dezvaluie sunt redusi la tacere sau pedepsiti. Nimic nu s-a schimbat.
  In Uniunea Sovietica aveam gulagul. Vad ca avem gulag si in UE. Nu se numeste "gulag" ci " politica corecta ". Cand oricine incearca sa exprime ce gandeste in legatura cu evenimentele ( cu agenda de lucru a UE ), iar viziunea sa este diferita de linia agreata ( aprobata,oficiala ) va fi ostracizat. Acesta este inceputul gulagului, inceputul pierderii libertatii.
  In Uniunea Sovietica ne-au spus ca avem nevoie de un stat federal, pentru a evita razboiul. In UE fac exact acelasi lucru. Pe scurt, este aceeasi ideologie, modelul sovietic prezentat in ambalaj vestic.
  Dar, din nou, la fel ca Uniunea Sovietica, UE contine si propriul sfarsit. Din nefericire, cand se va prabusi - si se va prabusi - va lasa in urma dezastru imens si vom ramane cu uriase probleme economice si etnice.
   Vechiul sistem sovietic a fost incapabil de reforma, la fel si UE. Dar exista o alternativa la a fi condusi de cei 2 000 de oficiali autodesemnati din Bruxelles. Se numeste independenta. Nu trebuie sa accepti ce au planificat pentru tine. Pana la urma, nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa participi ( sa fii in UE )!
  Eu am trait in viitorul tau ( Uniunea Sovietica ) si nu a functionat!


      dupa Vladimir Bukovsky - scriitor rus

 Cam sumbra viziunea preopinentului, si in ciuda unor asemanari considerabile distantele sunt asijderea. Nu sunt nici pro nici contra, Europa are si va avea alt parcurs, insa ratiunea ii spune ca in ciuda suficientelor greseli ori abordari ea nu are absolut nici o sansa in viitor daca nu se integreaza indiferent de cai, fie cea franco-germana fie cea britanica ori ce mai doriti. Bukovsky poate fi un cal troian ideologic ce doreste  "destabilizarea " ideei europene, ori poate chiar un vizionar dar nu atat de genuin pe cat ar dori putand cadea prada unei demagogii ieftine. Cu certitudine ca asertiunea sa reprezinta un punct de reflectie ce poate doar mobiliza demosul european sa nu cada prada aceleiasi sorti ca a defunctei Uniuni Sovietice.

No comments: