Wednesday, May 11, 2016

ADEVARURI CUNOSCUTE INSA ... REFUZATE

  " Toata lumea arata cu degetul ba spre Statele Unite, ba spre Rusia, ba spre Germania, acuzandu-le de toate jocurile posibile in cazul Siria/Irak/Statul Islamic. Nu spun ca toate aceste forte ale lumii n-au interese specifice in aceasta zona care, fie vorba intre noi, are potentialul de a declansa un nou razboi mondial. Nu trebuie ascunsa aceasta cumplita realitate. Insa, va avertizez, adevaratul jucator in aceasta ecuatie este Turcia, al carei vis de a redeveni " Marea Turcie a Sultanilor " a renascut in capul lui Erdogan si-n mintile elitei turcesti.
   Toti vorbesc despre explozia economica a Chinei, ca ameninta suprematia Americii in fruntea economiilor lumii. Eu vin si va spun ca, in ultimii 15 ani, sub conducerea lui Erdogan, cea mai dinamica economie a lumii a fost economia Turciei. Iar tergiversarile liderilor europeni de a integra Turcia in Europa au condus la schimbarea planurilor pentru aceasta natiune condusa acum de unul care se crede sultan.
  Turcia conduce din umbra tot acest conflict. Asteptand cel mai favorabil prilej de a se extinde, fara scrupule, fara remuscari, in Siria si, mai ales, in Irak. Dupa parerea mea, dar nu sunt singurul care stie aceste lucruri, asa-zisul Stat/Califat Islamic, ISIS, are o intelegere secreta cu sefii din fruntea Turciei. Iar turcii ii au la mana pe americani. Care tac complice. De teama sa nu piarda totul in aceasta zona, dar si sa nu apara aceste lucruri oficial. Ar fi tragic pentru marea putere care sunt SUA!
   Nu turcii sunt cei care cumpara petrolul extras de ISIS din campurile de la Mosul si Kirkuk? Credeti ca o sa aflam vreodata ca acest petrol, care depaseste miliardul de dolari pe an, ajunge si la magnatii americani care platesc campaniile electorale pentru Casa Alba? Nu in spitalele turcesti, in secret, sunt tratati liderii ISIS? Nu prin Antiohia, pe teritoriu turcesc, exista un coridor de manevra ale trupelor ISIS? " intreaba retoric, fostul general SIE, ale carui dezvaluiri au fost publicate de comisarul.ro.
  
    Cine este Abu Bakr al-Baghdadi.

 " Nimeni nu spune ca al-Baghdadi este urmasul direct al lui Saddam Hussein, fiind fiul fetei fostului dictator irakian. In 2003, imediat dupa invazia americanilor in Irak, actualul lider al ISIS a infiintat Jamaat Jaysh Ahl-Sunnah wal-Jamaah ( JJASJ ), in cadrul caruia a avut rolul de lider al comitetului Sharia. Din 2006 a devenit administratorul general al comitetului Sharia din Statul Islamic. Si acum vine prima intrebare : de ce i-au dat drumul americanii dupa ce l-au capturat? Nu cumva in urma unor insistente turcesti? Al-Baghdadi a fost detinut, in 2004, in perioada februarie-decembrie, la Camp Bucca, in sudul extrem al Irakului.
 Din acest penitenciar a fost eliberat al-Baghdadi, neconditionat, de catre o comisie condusa de un colonel american ".

 

No comments: