Friday, February 28, 2014

CONSPIRATII DECONSPIRATE

  De-a lungul ultimelor decenii au circulat o sumedenie de asa zise teorii ale conspiratiei, mai explicit guvernul american, deoarece despre America este vorba, a avut tot felul de atitudini vis-a-vis de propria natiune sau in exterior, fata de alte natiuni. In toate invariabil, guvernul american spunea ca sunt simple nascociri, adica celebrele conspiratii. Iata ca o multitudine de documente declasificate au scos la lumina aceste truisme, in sensul ca, America chiar conspirase.
  O publicatie, Business Insider, a pus pe tapet cateva dintre ele dovedind intriga...conspiratia.

  In perioada prohibitiei, al 18-lea amendament intrat in vigoare in ianuarie 1920, interzicea producerea, vanzarea si transportul alcoolului. Cu toate eforturile guvernamentale, consumul "la negru" de alcool a explodat in aceasta perioada. Nefacand fata cererii colosale, contrabandistii americani au produs bauturi ce contineau substante chimice nocive ( alcool metilic ). Pana la jumatatea anului 1927, guvernul american a adaugat substante chimice mortale- kerosen, cloroform, acetona, printre cele mai cunoscute- facand alcoolul sa fie mult mai dificil de consumat. Medicul Charles Norris din New-York a incercat sa faca public pericolul, in anul 1926, datorita alcoolului toxic 400 de oameni dandu-si obstescul sfarsit, anul urmator inca 700. Aceasta demonstreaza ca alcoolul a fost otravit, in perioada prohibitiei.

  Serviciul de sanatate publica a SUA a mintit cu privire la tratamentul barbatilor de culoare care erau bolnavi de sifilis, mai bine de 40 de ani. In 1932, acesta a colaborat cu institutul Tuskegee pentru a inregistra cazurile de sifilis din comunitatea de negri, cu scopul de a justifica un program de tratament. Studiul a inclus 600 de barbati de culoare. In timp ce oamenilor li s-a spus ca vor primi un tratament, cercetatorii nu au prevazut niciodata un tratament adecvat bolii. Desi planul era pe 6 luni, a continuat timp de 40 de ani.

  In jur de 100 de milioane de americani au primit un vaccin polio contaminat cu un virus care putea cauza cancer. Intre 1954 si 1961, virusul simian ( SV 40 ) a aparut in vaccinurile poliomelitice, potrivit American Journal of Cancer. Cercetatorii estimeaza ca 98 de milioane de persoane din SUA au fost contaminate.

  Aspecte ale incidentului din Golful Tonkin care a dus la interventia SUA in Vietnam nu s-au intamplat niciodata. Nava americana USS Maddox a avut un incident cu trei vase vietnameze la 2 si 4 august 1964, in Golful Tonkin. Cu toate ca nu au fost victime americane, evenimentul a determinat Congresul sa adopte o rezolutie ce permitea presedintelui sa declanseze razboiul. Documentele declasificate arata ca incidentul din 4 august nu a avut loc, imaginile radar prezentate fiind false.

  In 1962, liderii militari americani au elaborat un plan secret, denumit Operatiunea Northwoods ce prevedea crearea unui alibi pentru declansarea unui razboi impotriva Cubei, ce avea ca scop eliminarea lui Fidel Castro. Documentele declasificate arata ca se preconiza raspandirea unor zvonuri privind niste victime false si aruncarea in aer a unui vas american la Guantanamo Bay si acuzarea Cubei.

  Operatiunea cunoscuta sub numele de cod " MKUltra " reprezenta un program initiat de CIA, iar cercetatorii au testat efectele hipnozei, ale torturii si a LSD-ului asupra cetatenilor americani si canadieni. Pentru a efectua aceste experimente, CIA-ul a platit inchisori, spitale si alte institutii sa taca in privinta acestora. Peste 30 de universitati au fost implicate in diverse studii. In ianuarie 1973, directorul CIA Richard Helms a ordonat distrugerea tuturor documentelor referitoare la proiectul secret " MKUltra ".

  In 1974, CIA a organizat in secret " Proiectul Azorian ", care avea  drept scop readucerea la suprafata de pe fundul Oceanului Pacific a unui submarin sovietic, in vederea recuperarii celor trei rachete nucleare ale sale. Cu aprobarea presedintelui Nixon, directorul CIA, Richard Helms a pus toate planurile intr-un fisier secret denumit " Jennifer ".

  Guvernul SUA a vandut arme Iranului, incalcand embargoul si a folosit banii pentru sprijinirea militantilor anti-sandinisti ( anti-comunisti ) din Nicaragua. In 1985, inalti functionari din Administratia Reagan au facilitat vanzarea de arme catre Iran. Evenimentele au inceput cu luare a sapte ostatici americani de catre un grup  ostil din Liban care avea legaturi cu Iranul. SUA au planificat sa vanda arme Iranului, in schimbul eliberarii ostaticilor.


No comments: