Saturday, February 15, 2014

FALSITATE CAMPIOANEI LA DEMOCRATIE

  Cand denuntam in anumite articole nemernicia germana, era pe de o parte o experienta personala in acest stat iar pe de alta...exemplele istorice pe care nu le mai reamintesc, insa in constientul meu vor constitui felul de a fi al unui popor.Punct.
  Nici nu stiu de unde sa incep firul prezentarii deoarece parca totul e la fel de primordial. Recent, doi senatori reprezentand cele doua mari partide, Walter Jones si Stephen Lynch, au cerut in mod explicit ca administratia Obama sa prezinte cele 28 de pagini cenzurate din raportul evenimentelor zilei de 11 septembrie 2001. Se spune pe baza unor informatii confirmate de CIA, ca diversi oficiali sauditi au avut contacte directe cu teroristii fatidicei zile. Printre ei Fahad Al Thumairy, angajat la consulatul arab din Los Angeles. Printul Bandar, la data evenimentului ambasador in capitala americana, actualmente seful Seviciului Secret Saudit, a oferit o suma consistenta cauzei teroriste. As mai avea si alte exemple elocvente, insa aceste informatii au parvenit in contextul racirii relatiilor saudito-americane, pe fondul normalizarii celor americano-iraniene. Si cum subiectul acestui articol nu e relatia Americii cu lumea musulmana, vreau sa reliefez directia data in titlul articolului.
  O experienta personala m-a pus fata in fata cu administratia americana, mai explicit eram un solicitant de viza pentru aceasta tara. Ok, toate bune si frumoase, mers, vazut, respins de doua ori, ridicat din umeri...ce mai, asta e ( era de fapt ). Nu eram nici primul nici ultimul, INSA trecand anii, vazand ca anumite tari unde interesele americane erau colosale, tot felul de asasini, teroristi etc se plimbau si poate se mai plimba bine mersi in democratica America... Ei... sezizand aceste aspecte din toti porii simtamintelor mele, orice politruc guvernamental american (deoarece din PUNCTUL MEU DE VEDERE, IN SENS ABSOLUT, nu exista NICI o diferenta intre lacheii stalinisti si functionarii administratiilor americane, am simtit chiar pe pielea mea ca, datorita faptului ca tara de unde provin nu reprezinta pentru Washington mai mult decat o Burkina -Fasso sau un Zimbabwe), nu ma va putea convinge vreodata ca eu sau altii ca mine am fost respinsi la viza din orice ratiuni, atata timp cat atentatorii, cetateni ai unei tari cu interese cum ziceam-colosale s-au plimbat iar altii poate se mai plimba inca liber intre cele doua oceane. Acestea sunt evidente de tipul alb-negru, adica probate si rasprobate, deoarece pe de o parte cei ce aruncau in aer Twin-Towers au intrat la pas, iar cetateni onesti nu doar din Romania, primeau si primesc in continuare explicatii de tip Woody Woodpecker sau Donald Duck. Pare o situatie hilara ( de ras ) insa e chiar dezolanta sa nu zic dramatica. Cat timp vorbim despre demnitatea umana, oriunde pe planeta aceasta, nu putem sub nicio forma sub faldurile drapelului democratiei pe unii sa-i tratam ca untermensch ( oameni inferiori in Germania nazista ) iar altii datorita scopurilor pur de interes national, neavand ABSOLUT nici o legatura cu democratia sa-i primim cu mainile in buzunar ( adica total nepasator ) Aceste fapte nu pot decat sa iti dea senzatia ori ca esti foarte naiv sa nu zic prost, ori sa te faca sa realizezi ca a pune egal intre ideile democratiei si America este identic cu a crede ca o girafa ar putea sa ajunga Miss Univers.
  Acestea fiind spuse nu-mi ramane decat sa ma intreb retoric, oare voi ajunge sa ma tem in a iesi in strada? coroborat cu faptul ca problema demnitatii umane ramane, deoarece nu se va putea etern injosi conditia umana prin explicatii de tip Pluto si Minnie Mouse, cand stim cu totii ca personajele care chiar au facut rau acestei tari, mergeau la pas prin rigidele vami americane, iar oameni de buna credinta europeni sau nu, sunt in continuare priviti ca cetateni de rangul doi.
   Frumoasa democratie !!!


No comments: