Saturday, August 2, 2014

IMPOSTORUL SI PROSTIA PERFIDA A OCCIDENTULUI

  Lech Walesa este un nume arhicunoscut pentru a-l mai trece prin lupa unei biografii. Recent am citit anumite recenzii aparute in presa poloneza si nu numai, ziarul Polska The Times de exemplu, unde numitul, aceasta stea a luptei anticomuniste a tarilor din fostul bloc sovietic, este pus la index si retrogradat la statutul de " gaura neagra " in urma unor dezvaluiri pe baza unor documentatii si argumentari solide. Ce este cu atat mai lamentabil pentru democratia occidentala, o reprezinta investirea in imaginea si imaginarul colectiv al popoarelor " asuprite " a fostului bloc rasaritean, aureola acordata acestui semianalfabet obscur ce prin grija KGB si a suratei sale poloneze SB au ridicat la rangul de arhetip al luptei pentru libertati, democratie bla-bla-bla pe acest... natang as putea spune.
   Dupa ce i se face un sinoptic, al vietii, unde mama se recasatoreste cu fratele tatalui decedat, ajungand frate cu fostii verisori, nesemnificativ oricum, se marseaza pe faptul ca in afara a patru clase studiate si o scoala de meserii, ajunge finalmente liderul miscarii ( sindicatului ) " Solidaritatea ", Solidarnoscz in original, iar de acolo ascensiunea fulminanta la statutul de star international, ce mai, omul zilei si al momentului... el, un biet lenes, absolvent de patru clase mediocru, habarnist al unei culturi generale cat de cat, singura calitate recunoscuta fiind o anume inteligenta nativa... asa cum este prezentat in mai multe lucrari chiar si de biogafie a personajului... altele, pe baza declasificarii arhivelor securitatii poloneze.
  Si uite ca ne trezim ca " impostorul " de fapt o fabricatie a serviciilor secrete pe baza documentarilor de arhiva riguroase, pertinent dovedite ajunge starleta zilei. Perfidia occidentala, care prin orice mijloace urmarea sa destabilizeze sa compromita si chiar prin al demoniza pe baza doctrinei Reagan, contemporan de altfel perioadei ( anii ' 80 ) sistemul socialist ( comunist daca doriti ), se dovedeste ca nu a fost deloc marele luptator si lider ci un colaborator docil vreme de ani buni a sistemului " represiv " conform mentalului occidental. In ciuda faptului ca era semianalfabet, din dorinta Vestului ce prin propaganda de tip fascist contra socialismului, cauta oameni demni de a fi mitizati ( semizei ) cade prada creatiei KGB ( pentru a cata oara ? ) si ii acorda rand pe rand titlul de " Doctor Honoris Causa " a nu mai putin de 35 de mari universitati prestigioase din SUA, Canada, Franta, Republica Dominicana etc, este gratulat in 1983 cu " Premiul Nobel pentru Pace " primeste Medalii si Ordine ale unor tari ca SUA, Italia, Franta, Anglia, Cehia, Germania, Portugalia, Brazilia etc, etc si este declarat " Omul Anului " de catre nu mai putin celebrele publicatii The Financial Times ( 1980 ), Time Magazine ( 1981 ), The Observer ( 1989 ) etc. Sa dai unui " plugar " scos din laboratoarele KGB doar din dorinta meschina de a compromite o societate ( socialismul ) titluri si onoruri la care savanti de prestigiu, o duzina la un loc nu acced in mai multe vieti, denota acea perfidie a Vestului, dintotdeauna de altfel, insa ridicata la rang de virtute de acesti cavaleri ai Apocalipsei, care au fost maleficii lideri Tatcher-Reagan care cica ne-au scapat de comunism, este exact cum ai crede ca daca iei omului colacul l-ai salvat... nu vice-versa. Manipularea, ce a reusit atat de bine incat Vestul a cazut in plasa intinsa de sovietici, cu certitudine are repercursiuni si azi in toata sfera fosta de influenta sovietica, unde fostii lideri din esaloanele inferioare sau ai serviciilor secrete detin monopolul puterii... intrebarea care se pune : cat de loiali sunt noilor stapani, UE si NATO ?
  Ramane la fel de raspuns unor sumedenii de intrebari... Cat de mare este plasa in care a cazut Vestul ? Cum se disculpa in fata opiniei publice globale, prin promovarea acestui lider de carton, cand l-au ridicat pe acele piedestale, iar acum publicatii, studii si arhive poloneze il retrogradeaza la statutul real de simplu semidoct, neavand nicio calitate... of course ca efluviile si gradul de mesianism de a mobiliza si a fi urmat de mase, intra lejer in manipularea prostimii care ia de bun orice, necunoscand realitatea si precum Biserica Catolica lucreaza cu taine, chiar si cea poloneza a fost manipulata conform acelorasi dezvaluiri, asa ca viitorul papa Ioan Paul al doilea ( cardinalul Woytyla ) se pare ca a benficiat de aceleasi oficii obscure ale KGB.
  Probabil ca peste decenii vom afla, ce azi doar intuim... marea manipulare creata in laboratoarele KGB... si precum Lenin a intors-o ca la Braila, cand a introdus NEP ( un anume capitalism ) probabil ca ce a inceput in 1980 cu Walesa, Solidaritatea apoi cu numirea lui Woytyla in ' 79 ca Papa, face parte dintr-un joc cu bataie lunga in care Occidentul s-a crezut invingator, insa evenimentele actuale parca incep sa alunge putin din valul ce pluteste de, decenii prin Europa... probabil ca asistam la inceputul, inceputlui.... daca sesizati parabola.


No comments: