Saturday, March 21, 2015

UN AMERICAN... DESPRE PARIS

  Suficiente persoane cred ca va amintiti  clasicul cinematografic... Un american la Paris. Acum datele productiei sunt altele, una ca este calda de data recenta, iar finalul nu este un happy-end. Ati sesizat mai mult ca sigur ca este vorba de recentul atac terorist in care, aproape intreaga redactie a unui ziar a fost decimata. Charlie Hebdo ce tinde sa devina un fetis de inceput de secol, are si el ca nenumarate alte similaritati istoria lui conspirativa.
 Asadar un american, dar nu la Paris, ci vorbind despre ce s-a intamplat pe malurile Senei vine cu o supozitie. Nu este unicul si probabil intr-o postare ulterioara voi dezvolta si opinii similare ce pot parea mai putin teorii... ale conspiratiei, venite din partea unor creatori de opinie probabil mai subiectivi. Plonjand direct in vehicularile lui Jack Lindblad un californian ce candideaza din partea Partidului Verde din tinutul metropolitan al Los Angelesului pentru Senatul Statelor Unite, ramai in prima faza... cred ca siderat ar fi cel mai bun cuvant. Fara menajamente Lindbad spune ca la originea masacrului parizian ar sta serviciile secrete reunite ale Mossadului si parti din nenumaratele servicii secrete de pe continentul nord-american. Belfast Telegraph il citeaza pe acest candidat la accederea in  Congresul Statelor Unite, unde el sustine ca toate cele 17 victime ale atentatelor ce zbuciumau mapamondul ar fi fost opera unor ordine venite dinspre serviciile mai sus pomenite. Nemailuand in considerare ca a devenit un fel de marota, ca orice actiune de gen dezvolta automat o teorie conspirationista, aceasta nu ne impiedica sa luam in considerare orice opinie cand vine din partea unei persoane de bun simt, cum credem ca ar fi cineva ce doreste sa acceada in Panteonul democratiei americane. Ideea pe care o dezvolta in asertiunea sa, ar fi ca Israelul avea tot interesul pentru a tine Europa " sub degetul lui Netanyahu " si deoarece urmau alegerile ( la momentul cand spicuia candidatul american ) in vechea Palestina, acelasi Netanyahu se dorea castigator. Se sustine ca masina fratilor Kouachi ce i-a transportat de la redactie in fuga lor ulterioara apartinea Mossadului iar acel pasaport uitat " intentionat intocmai ca la atentatele din 2001 " formula politicianul Lindbad reprezenta un act " sub steag fals ". El vehiculeaza ca aceasta increngatura are rol de a pune pe o pista falsa ancheta in derulare. Lindbad este intr-o aceiasi retorica, deoarece si anterior acestor atacuri acuza guvernul american ca ar sustine din umbra terorismul sau ca abuzeaza de dreptul la intimitate ale americanilor.
  Cum spuneam, aceste formulari ce pun in carca serviciilor secrete israeliano-americane masacrele pariziene au fost rostite si in alte spatii ale hartii geo-politice iar un articol ulterior va reliefa si exprimarile respective.

1 comment:

Unknown said...

iti spun Eu ,,,un dac ......despre Paris''''''' cind o sa ne vrdem in particular ,,,,,,,Ciao-Bau