Sunday, July 12, 2015

O INOVATIE REVOLUTIONARA

   De la marile descoperiri geografice ale lui Columb, Magallhaes ( portughezul Magellan - latinizat ) etc marina oricarui imperiu in devenire a constituit o Forta, exact cum a fost si a celei britanice la apogeul ei in secolul al xix-lea sau in contemporaneitate a celei americane.
  O stire de-a dreptul uimitoare ce va dinamiza situatia si contextul geopolitic global, stire dezvaluita de agentia France Press si preluata de publicatia The Epoch Times va fi cu certitudine revolutionara. Stim cu totii lupta atat diplomatica cat si cea de front pentru resurse, in speta pentru hidrocarburi care galvanizeaza societatea mondiala. Asadar cercetatori din cadrul USNavy sau pe romaneste Marina Militara a Statelor Unite au adus la cunostinta pe data de 19 mai recent, ca au reusit sa obtina combustibil ( kerosen ) din apa de mare. Un vice-amiral al USNavy, Philip Cullom declara ca " este un punct critic imens pe care l-am atins ". Aceasta descoperire va avea impact asupra dependentei de petrol, deoarece intr-un final o va inlatura total tinand cont ca actualmente excluzand portavioanele si submarinele cu propulsie nucleara, orice nava de linie trebuie sa iroseasca timpi pretiosi cu realimentarea. " Pentru prima oara am fost capabili sa dezvoltam o tehnologie care obtine CO2 si hidrogen din apa de mare, in mod simultan, acesta fiind un mare progres " declara chimistul Heather Willauer. Deja experti din cadrul Laboratorului de Cercetari ai Marinei Militare Americane au uzitat noul combustibil obtinut din apa marina si l-au pus in practica reusind ca un avion experimental sa decoleze. Noul combustibil, conform estimarilor expertilor va avea pretul de unu maximum doi dolari. Pasul ce va urma, va fi cel de imbunatatirea cantitatii de CO2 si hidrogen extrase pas ce va favoriza obtinerea de cantitati industriale din noul combustibil. Deoarece " acum ca i-am demonstrat fezabilitatea, vrem sa imbunatatim eficienta procesului " declara aceeasi Willauer. Noua combustie este cu atat mai revolutionara, deoarece si vechile motoare de orice tip incluzand atat avioane cat si nave vor putea functiona cu ea. " Dezvoltand o tehnologie care schimba regulile, ca aceasta... reinventam modul in care se vor face afacerile " declara acelasi vice-amiral." Daca nu vrei sa reinventezi fiecare vapor, fiecare tip de motor, fiecare aparat de zbor, ai nevoie de ceea ce noi numim un combustibil care se potriveste, arata, miroase si este esential la fel cu orice fel de combustibil bazat pe petrol " conchide Collum. Deocamdata, fiind in pragul unei noi ere, specialistii au declarat ca le va lua cel putin un deceniu pana cand USNavy vor avea tehnologia proprie de a produce la bord propria combustie.
  Si uite asa pe nevazute am intrat intr-o noua epoca, una ce a venit pe nevazute, pe neauzite dar ea deja roade la temelia celei anterioare, iar probabil in secolul urmator al acestui mileniu cand se vor uita prin muzee la actualele bijuterii navale si aeriene, acea generatie bionica va zambi la gandul ... ce primitiva era vremea bunicii.

No comments: