Thursday, October 8, 2015

SI TOTUSI E IMPERIU

  Cand in urma cu secole in fata rugului catolic ... azi demonstrandu-se falsitatea acestei institutii ... Galileo Galilei formula a sa " eppur si muove " adica " si totusi se invarte ( misca ) ", azi, aceste fapte ce le voi relata vor demonstra : si totusi imperialism !
   Numele Victoriei Nuland este suficient de bine cunoscut de catre factorii decidenti europeni, ea fiind adjunctul ministrului de externe american pe Batranul Continent. Alaturi de al sau sot, un remarcabil istoric, formator de opinie si trasator de politici la Washington, Robert Kagan, au reusit sa demonstreze ceea ce America se straduie de multe decenii sa contrazica ... politica imperiala, de care multi o acuzau si acuza, iar evidenta se releva. 
  Un fost laureat al prestigiosului Premiu Pulitzer, jurnalistul apartinand aceluiasi spatiu ca numitii anterior, Robert Parry a venit in cursul acestui an cu un articol-bomba aparut pe celebrul sau sait Consortiumnews.com articol intitulat " A family business of perpetual war- O afacere de familie pentru perpetuarea razboiului ", era pe 20 martie 2015, unde Parry aduce evidente despre activitatea in care se completeaza reciproc cei doi soti. Desigur ca presa din Romania fiind obedienta " imperiului " l-a evitat in a fi publicat s-au pomenit, eventual la rubrica diverse, insa atacul la adresa celor doi are o forta de o magnitudine debordanta spunand ca " Victoria Nuland si Robert Kagan au in derulare o afacere de familie. De la Departamentul de Stat, ea genereaza razboaie si, din paginile de opinie, el cere Congresului sa cumpere mai multe arme. Este suficient ca acest duet in familie neobisnuit sa faca un pas sau doi, ca industria militara a si primit fonduri suplimentare ". Citat din laureatul Pulitzer, laureat ce in anul 1985 in timp ce presta pentru Associated Press, a desfasurat investigatii despre activitatile CIA, ceea ce a dus ulterior la o ancheta a Congresului in baza acestora. Deci un nume credibil, consacrat deoarece Congresul nu ar sta dupa orice Dani Diaconesti sa le asculte zeflemelele ori peroratiile. El continua spunand ca, " daca nu ar fi fost actiunile d-nei Nuland, criza ucraineana poate ca nu lua forme acute ". Dorind sa accentueze politica de forta, eventual de interventie, el sustine ca personal " Victoria Nuland i-a indemnat pe activistii de partid si pe oamenii de afaceri din Ucraina sa-l conteste pe fostul presedinte din aceasta tara, Viktor Ianukovici " fiind si o prezenta activa la fata locului in efervescenta  iarna a Maidanului 2014 unde " impartea pachete cu mancare printre protestanti ". Mi-i si imaginez pe un Goebbels ori Molotov impartind paine cu unsoare si cu ceapa in vremea legionarilor lui Zelea Codreanu sau ulterior in guvernarea Petru Groza. Hai ca e simpatica politica Washingtonului ! ... de ce nu si niste paharele cu vodka? sa incalzeasca osteneala zilei din frigul stepei ucrainene ...
  Trecand dincolo de zodia bufoneriei, sa amintim ca aceiasi Nuland le re-amintea ucrainenilor ca SUA au investit cinci miliarde dolari pentru a orienta spre vest politica tarii lor. Exact ca vremurile de mult apuse ale imperiilor, ne aminteste acelasi Perry pe care noi il completam cu remarcile, victorioasa Victoria in persoana a selectat candidatii pentru functiile de leadership dupa alungarea mai la est a lui Ianukovici declarand " Iat este un baiat de-al nostru " ! despre noul premier Arseni Iateniuk ... intreb si eu: al vostru, al Americii imperiale ? Simultan, sotul Robert pe culoarele Congresului solicita " sa cheltuiasca mai multe miliarde de dolari pentru industria militara " pentru apararea Ucrainei ... sau aducerea ei in sfera noastra de influenta, am zice noi! Kagan este tradus si in romana, deci puteti face cunostinta cu ideile ori conceptiile sale geopolitice. 
  Nu s-a stins bine vara, de cand .. era pe 15-16 iunie curent ... fiind din nou la Kiev, Nuland impunea ( oare in stil imperialist ? ) un statut special Donbasului clocotitor deoarece in seara in care descaleca in capitala ucraineana declara : " As vrea sa spun ca maine Rada Suprema ( parlamentul ) va avea inca o zi istorica, la fel ca multe altele in ultimele opt luni, pentru ca se lucreaza la o noua legislatie menita sa schimbe tara. Maine insa Parlamentul va examina un pachet de reforme legislative care va finaliza ceea ce cere FMI ( IMF ), pentru a oferi urmatoarea transa a imprumutului pentru Ucraina ". Cat de plastic ! Parca il vad descalecand la Bucuresti in frumosii ani '50 pe trimisul lui Stalin, Vasinsky cu directivele gata pregatite doar pentru a fi implementate. Vedeti vreo diferenta intre imperialismul sovietic si acesta democratic :) american ? 
   Fara doar si poate ca anumite voci, ma vor cataloga drept antiamerican, insa aici doar punctam si reproduceam pe alocuri, ideile si gandurile unui prestigios publicist american care de la fata locului, fiind mult mai bine informat vede realitatea americana care noua ne-a dat apa la moara pentru a ilustra ca traim in zodia unei realitati aparente deoarece distanta de la imperialismul malefic sovietic pana la exportul de democratie al zilelor noastre este doar in nuante decat in substanta.

No comments: