Saturday, December 5, 2015

ISIS - JUCARIA AMERICANA

  Probabil ca faceti parte dintre milioanele de locuitori ai planetei care sunteti ingroziti de atrocitatile ISIS. Asa si este, dar acestea au un scop cu bataie lunga si fac parte dintr-un intreg puzzle tesut de America in intreaga lume musulmana cu extensii pana in Europa si terminandu-se in stepa frontierei ruso-ucrainene. Miza, o reprezinta exact miza razboiului rece, doar ca acum lipseste ideologia, acel clivaj est-vest, capitalism vs.comunism, actualmente ea este strict pragmatica insa duelul este acelasi, doar coordonatele sunt asimetrice. De o parte America cu ale sale bantustane numite NATO, UE si diversii aliati din Orient gen monarhiile absolutiste arabe plus minusculul dar musculosul Israel iar dincolo Rusia ce nu se poate lauda cu atatia vasali.
  Cert este ca ascensiunea ISIS si luptele atroce din zona se desfasoara taman in tara ce detine o baza ( in curand a doua ) militara ruseasca, iar pentru cine nu stie Siria este victima refuzului sau de a deveni un alt scalp din salba celor detinute de America in Orientul arab, refuz facut in 2009 Qatarului ( vasal american ) ca o conducta de gaze ce trebuia sa-i strabata teritoriul via Turcia spre Europa nu s-a materializat deoarece liderul shiit sirian Assad era coreligionar cu Iranul non-arab aliat vechi al Rusiei astfel ca planul american de eludare ruso-iraniana a dat chix ... aici intrand in joc ISIS.
   Putem fi prostiti o data de catre un om, de mai multe ori de catre mai multe persoane insa nu intotdeauna de catre aceiasi vocaliza, in speta vocea Americii. ISIS, acest balaur ce da fiori a aparut de nicaieri, are resurse financiare similare unui stat si zelul fanatic al epocilor apuse, fiind in totala discordanta cu vremurile cand fiecare tanar de 20-30 ani e fascinat de aifon, mercedes, distractie nu sa moara pentru tot felul de cauze inutile si pierdute din start. Si atunci stai si te intrebi cum este posibil sa asistam la toate acestea. Ei bine, mass-media este principalul manipulator ce cu dexteritate este tinut in firele Marelui Papusar, ce a creat aceasta entitate din tineri marginalizati dandu-le scopuri himerice, totul pentru a tine sub steag fals adevaratele intentii. In America se spune ca Rusia se va dezintegra in 3,4 teritorii, ca Rusia are probleme cu natalitatea redusa, cu numarul mare de alcoolici etc, etc ... acestea vin pe linia deschisa de Goebbels care sustinea ca o minciuna repetata obsesiv de mii de ori ajunge sa fie un adevar irefutabil. Oare nu asta e scopul? sa tot evidentiem " problemele " pentru a o submina in fel si chip stiindu-se ca o lupta armata directa nu este posibila intre cei doi colosi. America loveste prin lateral, neputand ataca frontal, astfel ca Maidanul kievean, revolutiile arabe, criza invaziilor emigrantilor in Europa si nu in ultimul rand ISIS reprezinta tot atatea confruntari colaterale ce au unic scop slabirea si corolarul final scoaterea Rusiei din ecuatie, deoarece ea este conform multor opinii vechi venite din gura unor somitati ai relatiilor internationale, epicentrul planetar ... cine stapaneste Eurasia, stapaneste lumea. 
  Senatorul John McCain, fost combatant in Vietnam, fost candidat la Casa Alba este de 20 de ani liderul International Republican Institute ( faimosul IRI ) , ramura republicana a organizatiei guvernamentale ( Ned ) paralela  organizatiei CIA. IRI fiind o entitate inter-guvernametala cu bugetul stabilit direct de catre Congres are legaturi directe cu Departamentul de Stat, reprezinta  forta din umbra a guvernului american, iar McCain este creierul ce a stat la baza eliminarii lui Slobodan Milosovici, a incercat de mai multe ori anihilarea lui Hugo Chavez din Venezuela  a fost ideologul revoltei portocalii ucrainene in 2004 si a fost marele joker din revoltele arabe. Daca priviti atent, cam toti erau aliati ori prieteni cu Rusia. Straniu, nu ? De la crearea sa in ruinele celui de-al doilea razboi mondial, Israelul a dus cel putin 4 razboaie cu arabii, fie egipteni, sirieni, libanezi etc. Deci inamicul numarul unu in Orient pentru toti arabii a fost, este si va fi statul evreu. Ei, nu este paradoxal ca de cand ISIS figureaza ca marele Satan al zonei nu a pomenit niciodata de eradicarea minusculului stat, insa e in totala opozitie cu Siria, Iranul ori irakienii shiiti care intamplator sau nu sunt prietenii Rusiei? Aici intra in joc fostul agent Edward Snowden de la NSA care a demonstrat cum CIA si Mossad-ul au antrenat si inarmat ISIS-ul, o operatiune secreta avand numele de cod " Cuibul de trantori " ( bine numit, spunem si noi ) iar un document CIA spune negru pe alb ca " singura solutie pentru a proteja Statul ebraic e cea de a crea un inamic la granite, dar cu intentia de a-l indeparta spre statele islamice care se opun prezentei sale " adica Iran, Siria si Hezbolahhul libanez toti amici ai Rusiei pana la urma.
  La data de 27 mai 2013 in localitate Idleb din nordul Siriei langa Turcia ( membru NATO ), se intalneau John McCain senator de Arizona reprezentand Statele Unite , Mohammad Nour purtatorul de cuvant al Frontului al Nusra ( Al-Qaeda siriana ), Salem Idriss in calitatea de sef al armatei siriene libere responsabila de masacre inspaimantatoare in zona, Abu Mosa ca purtator de cuvant al ISIS si ultimul, prima donna mediei globale cel pe care o institutie americana FBI incepand cu 4 octombrie 2011 pusese o recompensa de 10 milioane dolari, Abu Du'a fost detinut in inchisoarea americana din Cuba, Guantanamo, din 2004 pana in 2009 ce foloseste supranumele de razboi Abu Bakr al Baghdadi si este seful Armatei islamice a Irakului si al-Sham ( Marea Sirie ), armata cunoscuta ca si ISIS.
   Aveti imaginea de grup, unde senatorul nu pare deloc suparat  ca face parte din acest grup select direct responsabil de numeroasele atrocitati iar bestiile cu chip uman sunt foarte zambitoare, par a participa la un picnic nu la o reuniune importanta. E clar pentru cine mai are dubii, ca din neantul oriental nu putea sa rasara o asemenea forta cu asemenea resurse daca nu erau puse in joc miliardele emirului qatarez si nu numai, sustinerea logistica a Turciei iar din umbra totul vegheat de undeva departe spre apus. 
  Avand puse cateva din piesele puzzle-ului cap la cap, putem incropi putin din marea strategie americana de viitor. Pomeneam si anterior ca America pentru a-si pastra hegemonia are nevoie de conflicte, deoarece razboiul a adus-o la statutul de hiperputere ( perioada imediat anului 1945 ) iar acum cand globalizarea i-a furat din cornul abundentei economice, cand alti actori statali o sfideaza - vezi statele BRICS,  e clar pentru oricine are ochi sa vada si urechi sa auda ca ea simte declinul, declin ce a dus si la prabusirea Romei. Nimic nou sub soare, America procedeaza ca oricare alt actor istoric insa faptul ca pe de o parte vorbeste in numele exceptionalismului sau de natiune aparte - far al democratiei, iar pe de alta parte pornind de la loviturile de stat din Iran, America Latina,  razboaiele din Vietnam, Coreea, Balcani, Irak si Afganistan incercarile de inlaturare a lui Castro, Chavez, primavara araba, maidanul din Ucraina reprezinta tot atatea devieri de la ce sustinem si ce realizam sau cum procedam de fapt in terenul de joc.
  ISIS este o aparitie meteorica din constelatia de marionete necesare obtinerii unor scopuri pe termen mediu si lung, deoarece cine are dubii ca o putere cum este cea americana nu gandeste in perspectiva a cel putin urmatorilor 50 de ani nu intelege profunzimea politicii globale, iar reducerea Rusiei la un jucator cat mai mic cu putinta este principala tinta a Washingtonului indiferent ce sustine orice voce venita de pe Potomac... sa stiti dragilor ca cu cat sustineti mai abitir ca Rusia nu e importanta, evidentiati prin inductie o veche zicala romaneasca ... hotul! striga hotul ... adicatelea ceva ca nici pe departe nu priviti acolo unde frige mai tare in  caldura din cazanul efervescentelor planetare. Sa nu uitam de dragonul ( China ) care pufaie tot mai puternic, dar asta este deja o alta poveste din lungimea celor care scriu si rescriu istoria lumii

No comments: