Wednesday, April 20, 2016

NEW-YORK DEPASIT DE BEIJING

  Capitala Chinei a devenit orasul cu cei mai multi oameni superbogati, dupa ce inca 32 de chinezi au depasit anul trecut pragul primului miliar de dolari.
 Analiza Hurun Report a averilor globale arata ca New-York, orasul care a dominat ani in sir topul miliardarilor, a fost depasit de cresterea neobisnuita a averilor din Beijing, relateaza CNN Money.
  " In ciuda descresterii economice si a prabusirii bursei, China a reusit sa produca anul trecut mai multi miliardari decat orice alta tara din lume, in principal pe fondul listarii noi la burse " afirma Rupert Hoogewerf, presedintele Hurun Report.
  In acest moment, Beijingul are 100 de miliardari in dolari, in vreme ce New-York-ul va trebui sa se multumeasca cu pozitia secunda ( 95 miliardari ).
  Topul primelor cinci orase este completat de Moscova ( 66 ), Hong-Kong ( 64 ) si Shanghai ( 50 ). In primele orase cu miliardari, cinci dintre metropole sunt din China.
  Beijingul se mandreste cu cel mai bogat om al tarii, Wang Jianlin, proprietarul companiei Dalian Wanda si al unei averi estimate la 26 miliarde dolari, in vreme ce New-York-ul ii are ca exponenti de top pe David Koch ( 42, 9) si Michael Bloomberg ( 33,7 ).

No comments: