Este binecunoscută frenezia pe care a stârnit-o aplicaţia ce poartă numele din titlu, încât sunt nenumărate persoanele ce, fie sunt în trafic ori desfăşurând alte activităţi şi-au pierdut atât la propiu cât şi la figurat ... capul. Ce nu este cunoscut, însă având implicaţii enorme, reprezintă pe cei ce au creat acest aparent inofensiv joc, iar în subsidiar probabil, dacă nu chiar cu certitudine altele asemenea.
Făcând un arc peste timp, în cursul zilei de ieri Statele Unite au comemorat victimele atentatului din urmă cu 15 ani, atentat ce a dus şi la apariţia unei controversate legi, cunoscută pe scurt sub numele de Patriot Act. Aceasta permite autorităţii americane competente, de a pune sub urmărire orice suspect de aşa zise activităţi teroriste, dincolo de o decizie venită de la o instanţă judiciară. Cam stalinistă abordarea, dar deh ... democraţia americană cu ciudăţeniile ei!
Iată că un banal joc desfăşurat în mediul virtual la nivel global, am numit acest Pokemon, a reuşit, bineînţeles pe căi oculte ... cum îi stă bine oricărui serviciu care se respectă, până la urmă ... de a aduce si adăuga îmbunătăţiri substanţiale lacunelor lăsate de susnumita lege patriotică.
După cum suţin cei de la corbettreport.com acest inofensiv joc este rodul minţii celor de la CIA şi " dacă vă întrebaţi cum a fost posibil acest lucru, iată câteva detalii. Internetul conectează din ce în ce mai mulţi oameni, ale căror date pot fi colectate cu uşurinţă. Cele mai importante prevederi ale jocului apar la termeni şi condiţii. În primul rând, aplicaţia cere foarte multe detalii despre utilizatorul aparatului, printre care abilitatea de a citi contactele din telefon, conturile pe care le ai pe aparat şi accesul la camera video. Această aplicaţie îţi cere chiar şi accesul integral la contul google, de unde pot fi citite sau trimise e-mailuri de pe contul utilizatorului, pot fi vizualizate documentele şi fotografiile păstrate în google drive, şi multe altele. Dar, aparent este vorba de o greşeală care va fi corectată curând " susţine respectivul sait. Ba mai mult găsim în acelaşi articol, chestiuni stupefiante de genul " putem împărtăşi orice informaţie a utilizatorului care se află în posesia noastră guvernului sau oficialilor care se ocupă de siguranţa naţională". Deci stimabile ... hai la joc, să ne fie cu noroc!
" Niantic Labs, cei care au creat această aplicaţie şi de care nimeni nu auzise până acum, au avut până anul trecut un start-up în cadrul google, care a rămas şi acum unul dintre acţionarii majoritari. John Hanke este fondatorul Niantic, cel care în trecut a fost în spatele Keyhole Inc., companii create din banii obţinuţi de la In-Q-Tel, braţul de capital al CIA, care ulterior a fost transformat în google maps. Aşadar furtuna din spatele lui Pokemon Go a fost creată de un om de afaceri al CIA, care a integrat compania sa la google. În cele din urmă, serviciile de intelligence nu mai au nevoie de amendamentele propuse pentru creşterea siguranţei cu ajutorul legii. Acestea au avut nevoie de crearea unui joc care să fie distractiv pentru ca oamenii să se joace şi în care să plătească în realitate pentru propria securitate".
Iată aşadar o ingeniozitate guvenamentală, am putea spune diabolică ... însă intenţia pare onestă. Evident că distanţa până la derapaje este atât de infimă, încât în permanenţă cetăţeanul se va simţi ca în celebrul roman 1984, percepând tot mai pregnant umbra lui Big Brother.
No comments:
Post a Comment