Dacă nu ar fi vorba de vieţile unor oameni chiar aş râde cu gura până la urechi. Mi-a fost dat să lecturez mai deunăzi articolul ultralaudativ al unui britanic ce, ori trăieşte pe Marte ori nu are simţul realităţii al proporţiilor şi poate până la urmă cel mai important... bunul simţ. Căci altminteri cum putem să ne explicăm fanfaronada ce transpare din citatele pe care le voi expune în contrabalans cu bâta mioritică.
Iată aşadar câteva extrase ce exprimă bufoniada numitului britanic, Edward Lucas: " Poate şi mai important este faptul că în materie de informaţii, suntem o superputere-un element de importanţă vitală nu doar ca piedică în faţa Kremlinului, ci şi în ceea ce priveşte numărul atacurilor teroriste"..."dar combinaţia de potenţial uman şi capacitate de colectare electronică a informaţiilor, de care dispune Marea Britanie, este cea mai bună din Europa".."principala misiune a bărbaţilor şi femeilor care lucrează la "Doughnut", clădire strict supravegheată de lângă Cheltenham, este acea de a crea şi de a sparge coduri. Dar ei dispun totodată şi de capacitatea imbatabilă de a accesa computere şi alte aparate, precum telefoane mobile, cunoscută sub numele de CNE sau Computer Network Exploitation ( exploatarea reţelelor de computere), cum i se spune în jargonul spionilor". Staţi !!! asta nu e nimic pe lângă următoarul citat, la fel de edificator prin care să crezi ceva, dar adevărul crud să reflecte trista amăgire, lipsa de performanţă dar nu în ultimul rând ridicolul situaţiei: " ele se bucură de încrederea publicului şi de acces rapid la factorii decizionali. Acest sistem şi capacitatea pe care o propagă sunt tratate cu respect - şi nu cu puţină invidie - în restul Europei".
Cred că sunt suficiente aceste citate, iar, precum spuneam, dacă nu ar fi vorba de vieţi omeneşti irosite pentru că au crezut în această halucinantă de-a dreptul auto-proslăvire, când situaţia din teren a demonstrat exact reversul medaliei. Aşadar cam aşa stau treburile cu "faimoşii" - am pus ghilimele atât pentru ridicolul situaţiei cât şi pentru exprimarea în original a autorului vis-a-vis de aceşti jalnici jameşi bonzi - agenţi şi agenţii stipendiaţi regeşte cu sume astronomice din buzunarul contribuabilului care nu au fost capabili să intercepteze ultimele situaţii ale ultimelor luni petrecute în spaţiul britanic. Mintea fuge la celebra lucrare de filosofie politică a titanului englez (tristă coincidenţă) Thomas Hobbes care în "Leviatan" spunea că poporul deleagă autoritatea în mâna statului (Leviatanul), tocmai pentru a-l proteja de acea situaţie cum o numea el - homo homini lupus - adică omul se comportă ca un lup cu semenii săi în lipsa coerciţiei statului întruchipat în monstrul biblic, cum numea metaforic abstracţiunea pe care o percepem azi ca fiind statul.
Şi uite aşa ajungem la ciobanul mioritic, care cu al său ciomag a ieşit cu pieptu-n faţă şi a "măturat" puţin acei pudeli mahomedani ce mizând pe spaima ce caracterirează mai nou popoarele vestice, a ajuns pe primele pagini ale presei din Albion. Dacă priveşti acele turme dezlânate de nătângi care se văd un fel de supermani ai shariei şi compari cu astronomicele sume şi aşa zişii super-agenţi ai numeroaselor servicii de oriunde aici intrând bineînţeles şi patria dintre Carpaţi şi Istru te întrebi siderat care este scopul acestor cheltuieli când eficienţa este la un pas de cifra zero.
No comments:
Post a Comment