Sunday, November 10, 2013

NEMERNICA GERMANIE

  Tocmai am revazut colosala productie "Salvati soldatul Ryan", iar gandul m-a purtat involuntar la, atitudinea ce n-o pot numi altfel...decat nemernica a Germaniei contemporane.Pai cand tronezi pe scaunul de pe care Hitler isi lansa ditirambele, mai ai curajul si nesimtirea sa te otzarasti la America?... parca incercand sa uiti sau sa te prefaci ca uiti ororile lasate de "stralucitu-ti" inaintas?
  Pai nu vi-ar fi rusine, popor de criminali, acum sa aveti tupeul in a cere sa nu fiti spionati?Cine, in urmatoarele decenii ar mai putea avea incredere intr-o natiune ce in decursul a 70 de ani, a invadat Franta de numai putin de 3 ori...plus marasmul si tavalugul comis in restul Europei? Rusine...acesta e cuvantul ce-l merita intreaga Germanie, caci daca sunt persoane ce uita trecutul, exista altii ce il scot de la naftalina.Cu infatisarea unui mascul pornit la un meci clandestin de box, actualul cancelar, nu doar ca taie si spanzura prin buzunarele europenilor, insa are si un tupeu mai mult decat grobian, avand aproape o atitudine isterica ca si inaintasul buclucas....incercand sa aneantizeze FAPTELE...caci geaba l-ai dat pe Goethe, Wagner, Hegel sau Kant, deoarece acestia palesc in fata faptelor lui Himmler, Heyndrich, Goering, Mengele, insa galeria monstruozitatilor cu chip uman e "infinit" mai lunga.Si atunci ce?...Ce-ar vrea Angelica? Sa-i ridicam statuie pentru faptele bunicilor si parintilor...?Parol, natiune...voi aveti un singur drept. Acela de a tacea si pune barbia-n piept. Bismarck isi facuse din real-politik un scop si un tel de a pune Germania in topul natiunilor. Actualmente, daca sunt atat de pacifisti, cum tot o spun oriunde in lume, acesti nepoti de nazisti, ar trebui sa spuna franc oricui...stiti noi am facut prea multa mizerie sub soare, asadar nu credem ca e de bon-gut sa scheunam pe mapamond ca...vezi Doamne etc.
  Fireste (vorba lui Adi Nastase) multi ati considera acest articol cam licentios eventual lipsit de diplomatie, insa nu poti invoca diplomatia sau uzantele protocolare cand dupa ce ai ucis calaretul...mai omori si bietul cal. Intr-o lume a demnitatii poti cere sau sa invoci rafinamentul, protocolul, buna intelegere...insa cand pata de pe obraz e mare cat lacul Baikal, ideal ar fi sa te scuzi, ca ai curajul sa iti "aperi" interesele.

2 comments:

Anonymous said...

Dar Americii cine ii da dreptul de a spiona pe oricine ? Bombele de la Hiroshima si Nagasaki nu au omorit civili nevinovati ? De ce doar Germania e acuzata ? Genocidul intern contra amerindienilor ii face mai umani decit nemtii ?

Rostiri Ed-Pantea said...

Da,aveti dreptate cu genocidul contra american natives.Daca cititi aici pe blog articolul "Holocaustele"veti constata ca sunt in asentimentul dvs.Cat despre Japonia,cine a fost in spatele infamei zi a atacului de la Pearl Harbour? Cat despre a spiona,practic toate natiunile se spioneaza,insa Germania...totusi tre sa aiba ciocul:) mai mic,istoria nu se poate uita prea usor...mai puneti si acei acoliti ai lui Hitler de care am pomenit si aveti tacamul complet.In rest,numai bine