Saturday, November 7, 2015

EDUCATIA MODERNA IN VIZIUNEA LUI STEVE JOBS SI NU NUMAI

    In cadrul unui interviu luat de catre jurnalistul Nick Bilton de la cotidianul The New York Times lui Steve Jobs despre tehnologia momentului ... " Cu siguranta copiii dumneavoastra sunt indragostiti de iPad, nu-i asa? iar regretatul Jobs a replicat : " Nu au folosit niciodata astfel de gadgeturi. La noi acasa avem grija sa limitam expunerea copiilor la tehnologie ".
   Silicon Valley, aceasta Mecca a modernitatii din industria IT socheaza prin atitudinea inginerilor si CEO care isi obisnuiesc progeniturile in a se desprinde de utilizarea tehnologiei, fiind un trend general, protejandu-i de efectele ei. Mai mult, isi trimit odraslele la Scoala Waldorf din Los Altos, scoala clasica de tip non-tech care elimina complet folosirea PC-ului in procesul educational, concentrandu-se exclusiv pe metodele clasice de invatare si predare. Chris Anderson, CEO al companiei 3D Robotics declara catre The Times ca cei cinci copii ai sai sunt tinuti la distanta de aceste inovatii : " Copiii ne acuza pe mine si pe sotia mea de faptul ca avem o atitudine fascista si ca ne facem prea multe probleme legate de folosirea gadgeturilor, reprosandu-ne mereu faptul ca niciunul dintre prietenii lor nu are parte de un tratament atat de aspru in aceasta privinta ... Dar actionam asa, pentru ca am asistat la pericolele tehnologiei de prima linie. Am constatat efectele negative pe pielea mea, asa ca nu vreau ca si copiii mei sa fie afectati. "
  Este clar ca acesti vizionari au vazut la fel de repede si reversul medaliei, deoarece dependenta cvasi totala a omenirii fata de retelele de socializare, gadget, smartfon etc alieneaza educarea si integrarea tinerei generatii ducand la o disfunctionalitate, lipsa de creativitate si imaginatie, scindare si izolare intr-o lume virtuala, artificiala.

No comments: