Thursday, January 14, 2016

BOTEZATUL - poveste cu talc

  Un ortodox s-a mutat intr-un cartier musulman. Ortodoxul, fara sa-i pese de sentimentele vecinilor sai si mai ales de foamea lor si de poftele trezite in ei de mirosurile din aer, se apuca sa-si friga in fiecare zi cate un gratar din carne de porc. Musulmanii au decis ca teroarea asta nu poate sa mai continue astfel, asa ca au trimis o comisie la ortodox, sa-i explice in ce cartier locuieste, ca acum este Ramadam si nu se poate manca altfel de carne decat de peste si sa se abtina de la gratarele sale. Ba, potrivit ar fi ca sa se lepede de fosta sa credinta si sa se alinieze credintei comune a cartierului.
 Convins, ortodoxul a fost botezat intr-o zi. Imamul, stropindu-l cu apa, a zis : " Te-ai nascut ortodox, ai crescut ortodox, dar astazi te botez musulman si de acum inainte musulman vei fi ".
  Toata lumea a plecat acasa multumita, cand a doua zi mirosul de gratar umplu din nou cartierul. Vecinii veniti in graba in curtea fostului orotdox, pentru a reclama fapta sa, ramasera cu gura cascata cand il vazura pe acesta frigand un ditamai gratar de porc, stropindu-l cu apa si zicand : " Te-ai nascut porc, ai crescut porc, dar astazi te botez peste si de acum inainte peste vei fi ".