Friday, June 21, 2013

IAR AU DAT IN BARA (CLASA POLITICA ROMANEASCA)

      Un roman de-al nostru pripasit prin Helvetica, ce-si face bine treaba se pare ....nefiind un neica nimeni, ci un stralucit economist, cu probe indubitabile, mai deunazi (cateva luni) demonstra ca : Germania ne-a ramas datoare cu o suma colosala datorita unor contracte anterior datei de 1 septembrie 1939, cand tavalugul barbar hitlerist a inceput sa mature prin Europa.
   Asadar, mai explicit, nici mai mult nici mai putin de ....tineti-va bine, 19 miliarde euro ar trebui sa garniseasca la ora actuala rezerva Bancii Nationale a Romaniei.
   Insa precum Moscova in epoca ei imperiala rosie dicta prin partile oriental-centrale ale Europei, asa si marea democrata Germanie azi, face presiuni, la cele mai inalte niveluri, ca noi bietii romani sa renuntam....si auzi motivatie...de-a dreptul halucinanta zic eu, pentru o solidara salvare a Uniunii Europene, adica ....crearea unui fond de salvare.
   Mai mult, chiar au avut tupeul sa spuna (germanii) ca daca noi cerem, s-ar crea un principiu al dominoului si ar vedea cum le bat la porti si alte tarisoare vaduvite de nimic altceva, decat de ceea ce le-au apartinut.
    Marii politicieni ai Romaniei, de sus in jos, se fac ca ploua, o dau in barci...sa ne punem bine cu Europa si cu dogul german, ca nu da bine.
    Asta ne e clasa politica actuala, care cica face politica interesului national .Nu degeaba in partile meridional-europene valul anti-geman a atins cote alarmante.Tineti minte, doar anul trecut, Berlinul incasa din dobanzii de pe spinarea datornicilor (comunitari) exorbitanta suma de 10 miliarde de euro.
    Mi-aduc aminte de un popor maret, care la indemnul liderului sau, pentru a-si castiga mult dorita si visata independenta, le-a cerut conationalilor sai sa boicoteze produsele imperiului (raului). Poate da, poate nu, ati ghicit...este vorba de Mahatma Gandhi care chiar a reusit prin nonviolenta si boicot sa rapuna leul britanic.
   Ei.....cum mi-ar placea sa vad si eu targovetul teuton, rugandu-se de tot "micul" european.....ia mercedesul !, ia bosch-ul!, ia aspirina (bayer)! ....etc, etc...
   Insa la ritmul actual nu m-ar mira ca vorbele unui general american, intr-o zi sa prevaleze prin Europa: "un indian bun, e un indian mort"....

  Aveti grija .....stimata natiune.....

No comments: