Friday, December 20, 2013

PLOCONISMUL PREMIERULUI

   Nu pot numi altfel atitudinea primului ministru Ponta decat servitute si ploconism . Daca stralucitul jurnalist mai cunoscut ca poet , Eminescu , ar fi contemporan cu evenimentele ce le traim am certitudinea ca ar fi in asentiment.
    Deci , ce a facut premierul ? In "falnicele" vizite pe mapamond , a trecut la un moment dat si prin Constantinopol (Istanbul )...e si o coincidenta cu talc aici...unde impaunandu-se ca un vultur , insa nu era cazul , s-a reintors pe meleagurile natale prezentandu-ne " marea realizare ". Asadar , la un anume muzeu turcesc , numele chiar nu conteaza , a dezvelit o placa comemorativa unde , tinand cont ca anul ce vine se vor implini 300 de ani de la asasinarea , caci acesta e cuvantul , nu pot cosmetiza istoria ca domnul Ponta , domnitorului cu cei patru fii si ginerele sau...Brancoveanu .
  Aparte ca initiativa nu i-a apartinut , ci a fost sugerata de un jurnalist , oricum nu conteaza , monstruozitatea pontaniana a fost ca placheta stipula ca Marele Domnitor si familia au fost incarcerati departe de tara . Pai cetatene Ponta ,caci esti un cetatean al tarii , cum poti trece atat de usor peste un martitriu , supliciu , spunand simplu ca au fost inchisi , cu scuza ca asa cer uzantele . Care uzante ? Pai cum ar fi ca tu in calitatea pe care o ai si zici ca ne reprezinti all over the world sa ajungi intr-o situatie similara iar posteritatea sa scrie ca tu , sotia etc ati fost victime colaterale ? ale cine stie carui conflict de interese ale marilor puteri...
  Cetatene prim ministru , nu mistifica istoria nationala pentru niste jocuri si interese meschine . Istoria o va scrie generatia viitoare... iar aceasta fapta , nu va fi privita cu cinste si glorie .
  Asadar revin...la Constantinopol , nume predestinat parca...Constantin Brancoveanu alaturi de cei patru fii si ginere , in prezenta ticaloasa a ambasadorilor puterilor apusene , au fost ucisi rand pe rand , capetele purtate in mod barbar , tipic pentru o natiune barbara de altfel , prin tot stambulul si aruncate in mare.
  Deci cetatene Ponta ce aveai de zambit in poza protocolara ? nu era un party , nu...era rememorarea unei drame nationale , pe care tu ai prezentat-o ca pe o mareata infaptuire .
  Daca poporul va aduce la carma acest tip de conducatori , ne putem astepta intr-un viitor nu foarte indepartat ca de Ziua Nationala sa plangem de mila altora , scuzandu-ne ca sute de ani am fost oprimati de la sine , nu de acei asupritori care inca mai latra pe la maica bruxelleza ca sunt napastuiti pe meleagurile unde i-a lasat istoria.

No comments: