Tuesday, December 3, 2013

SI A FOST ZIUA NATIONALA

   Nu pot ramane decat oripilat cand an de an in prima zi de iarna calendaristica vad procesiuni ale cohortelor de conducatori politici care dau buluc in zonele sacralizate ale aglomerarilor urbane, participand la manifestari tipizate insotiti de sinoade bisericesti vanzandu-ne la pachet...patriotismul.
  Ce poate fi mai josnic ca acesti pontanaci, cacarai, udristi-basisti si mai adaugati si voi, sa defileze pe ecran, eventual insotiti de spiciuri cosmetizate la domiciliu, demonstrandu-si sensibilitatea fata de ziua nationala descinzand ca niste printi orientali din limuzine. RUSINE...asta e singurul cuvant ce-mi vine acum in minte. Cine a mai vazut si poate sa creada ca orice burdusit..tocmai el sa dea lectii de patriotism? Si mai ales cum? Cu vorbe si prezente goale de continut. Nu stimabililor, nu...nu aceasta este patriotismul, sau inocularea ideii ca sarbatorim Ziua Nationala.
  Mai mult, media ultracomerciala prin exponentii ei de seama ca marutzeii si ceilalti ca ei, prin tot felul de shouri grotesti "vand" poporului paine si circ. Vrem sa aratam ca organizam aceasta zi in stil vestic, dar cu particularitatile casei, facem pe patriotii si mandria de a fi romani, insa nimic nu suna mai fals in urechile mele decat tot ce vine pe aceasta turnanta.
  Ok, as putea fi luat ca sunt un gica-contra...am vazut si lucruri bune, pe ici pe colo, insa "elitele" shou-bisnisului sau clasa politica ar trebui sa fie ultimii care-si expun patriotismul la vedere, asa ca si coana Mitza la balci. Nu, stimati concetateni, nu avem nevoie sa ne aratati cat de patrioti sunteti, sunt altii mult-mult mai vrednici ce ar trebui sa apara pe sticla in a ne dezvalui emotiile,sentimentele,trairile si mandria de a fi romani. Daca aveti impresia ca veti intra in istoria nationala reprezentata de aceste timpuri va asigur ca aveti un loc foarte sigur :) in istoria nationala a grotescului.

  Dumnezeu sa binecuvanteze ROMANIA.

No comments: