Friday, April 10, 2015

DE VINEREA MARE ( ortodoxa )

   Daca sunteti romano-catolic, este bine sa stiti ca, pana in anul 1054, biserica dumneavoastra a fost, una cu cea Ortodoxa. In acel an, Papa de la Roma s-a despartit de cele patru Patriarhii apostolice ( Constantinopol, Alexandria, Antiohia si Ierusalim ) si a inceput sa faca schimbari dogmatice. Astfel, Biserica dumneavoastra este veche de 1000 de ani.
  Daca sunteti un luteran, religia dumneavoastra a fost intemeiata de catre Martin Luther, un fost calugar din Biserica Catolica, in anul 1517.
  Daca apartineti Bisericii Anglicane, religia dumneavoastra a fost intemeiata de catre regele Henric al 8-lea, in anul 1534, deoarece Papa nu i-a acordat dreptul de a divorta si a se recasatori.
  Daca sunteti un prezbiterian, religia dumneavoastra a fost infiintata de John Knox in Scotia in anul 1560.
  Daca sunteti congregationist, religia dumneavoastra a fost initiata de catre Robert Brown, in Olanda, in anul 1582.
  Daca sunteti protestant episcopal, religia dumneavoastra a fost o ramura a Bisericii Anglicane, infiintata de catre Samuel Senbury in coloniile americane, in secolul al 17-lea.
  Daca sunteti baptist, ii datorati principiile religiei dumneavoastra lui John Smyth, care a lansat-o la Amsterdam in anul 1606.
  Daca apartineti Bisericii Daneze Reformate, il recunoasteti ca fondator pe Michelis Jones, deoarece religia dumneavoastra isi are originile in New-York, in anul 1628.
  Daca sunteti metodist, religia dumneavoastra a fost fondata de catre John si Charles Wesley in Anglia, in anul 1774.
  Daca sunteti mormon, bazele religiei dumneavoastra au fost puse de catre Joseph Smith in Palmyra, New-York, in anul 1829.
  Daca sunteti membru al Bisericii Armata Salvarii, sectia dumneavoastra a fost initiata de catre William Booth, in Londra, in anul 1865.
  Daca sunteti membru al Bisericii Scientologice, anul in care aceasta religie s-a nascut este 1879, iar cea care a fondat-o este Mary Baker Eddy.
  Daca apartineti uneia dintre organizatiile religioase cunoscute sub numele Biserica Nazarineanului, Evanghelia  Penticostala, Biserica Sfanta sau Martorii lui Iehova, religia dumneavoastra este una dintre sutele de noi secte fondate de oameni in ultima suta de ani.
  Daca sunteti crestin ortodox, religia dumneavoastra a fost fondata in anul 33 de catre Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
 

2 comments:

Anonymous said...

Articol nota 10*

Rostiri Ed-Pantea said...

Nu-mi apartine, este o preluare, dar mi s-a parut ca ar corespunde momentului.