Thursday, April 9, 2015

SOAPTE PARIZIENE... SI NU NUMAI

   Spuneam intr-un articol anterior ca am sa revin la masacrul ce ne-a fost " livrat " incepand cu primele zile ale anului, cel de la hebdomardul Charlie ( Hebdo - de la hebdomard). Ei, si atunci pomeneam de culise si altele, insa aspecte ce au inceput sa se inchege precum laptele.
  In ultima luna a anului trecut, presedintele francez Hollande se intorcea dintr-un periplu central-asiatic din stepele kazahstane si a decis asa subit sa opreasca nitel la Moscova... unde chiar la aeroport, o situatie ce sfideaza practica diplomatica internationala, a avut un tete-a-tete privat cu presedintele Putin. Ce au discutat, nu exista dovezi certe, dar s-a vehiculat graba de a-l intalni pe Putin, deoarece situatia era stringenta. Lucrurile ar sta cam asa in versiunea care s-a scurs catre urechile mapamondului. Franta detinea informatii de prima mana, via serviciile secrete, in care era stipulat ca administratia Obama orchestra in culise un atac terorist pe taram francez, de anvergura, care ulterior urma sa arunce anathema asupra Moscovei. Hollande era nelinistit deoarece pornea de la prezumtia fondata ca ulterior acestui atentat comis " chipurile " de catre Rusia, Moscova era nevoita sa riposteze intr-un fel sau altul vis-a-vis de America, iar biata Franta cadea la mijloc. Era binecunoscut punctul de vedere al Frantei, in subsidiar si cel german, in criza ucraineana, unde Hollande cerea explicit o solutie diplomatica, deoarece Parisul nu credea in glasul armelor, punctand ca sa auda Moscova ca " nu este in favoarea aderarii Ucrainei la NATO ".
  In ziarul " Komsomolskaya Pravda " un colonel rus, Alexander Jilin ce conduce un think-tank spunea ca ulterior afirmatiei presedintelui francez la data de 5 ianuarie ca sanctiunile impotriva Rusiei sunt neproductive, colonelul citat prezicea ca Franta va fi victima unor atentate teroriste. S-au intamplat? ne intrebam si noi...bien-aussi, mon ami. Trecand oceanul, un fost membru in conducerea Trezoreriei Statelor Unite in perioada administratiei Reagan, editorialistul Paul Craig, citat in presa din Iran deoarece fiind un adept al teoriei conspirationiste se pare ca la el acasa nu este luat in seama ori agreat, spunea pe site-ul sau : atentatele pariziene " pot fi privite ca avand rolul de a intari relatia de vasalitate a Frantei fata de Statele Unite. (...) suspectii pot fi deopotriva vinovati si marionete. Amintiti-va de toate comploturile create de FBI, care au avut rolul de-a face din terorism un pericol real pentru America". Tot pe acelasi site, Roberts sustine ca operatiunea a fost " false flag operation " adicatelea pe romaneste " sub steag fals" tocmai pentru a cadea ponoasele pe capul altora. Si mai departe tot pe site-ul sau " Atacurile au fost folosite in scopuri mult mai mari. Acestea ar putea fi readucerea Frantei pe orbita Washingtonului, atenuarea simpatiei europenilor pentru cauza palestiniana sau contracararea opozitiei occidentale fata de razboaiele din Orientul Mijlociu ( ... ) Franta sufera din cauza sanctiunilor impuse de Washington impotriva Rusiei, santierele navale franceze sunt incapabile sa livreze comenzile rusesti, datorita statutului de vasal pe care Franta il are fata de Washington. (...) Pentru Washington, aceasta declaratie reprezinta un exces de independenta politica din partea Frantei." Pe acest fond, au venit declaratii acuzatoare si din alte directii cum ar fi cea a primarului capitalei turce, Ankara, ce sugera ca Mossad-ul nu ar fi nici el strain, pornind de la premiza ca Parlamentul francez ar fi votat in directia recunoasterii Palestinei, astfel ca spunea " Evident ca Israelul nu vrea ca simpatia fata de independenta Palestinei sa se raspandeasca in Europa. De aceea, este sigur ca Mossad-ul se afla in spatele acestui tip de incidente (...) Mossad-ul inflameaza islamofobia provocand asemenea incidente. " Nu este prima data cand se aduc acuze, in varii zone ale mapamondului unei simbioze intre serviciile secrete americane si cele din Israel. Pe langa aceste surse citate, ar mai putea fi si altele care sa dea apa la roata morii... dar ramane un mare mister si un semn de intrebare chiar mai mare. De ce nu a participat nimeni, la nivel inalt din partea Washingtonului, la celebrul mars parizian unde zeci de sefi de stat si de guvern si-au dat mana in semn de solidaritate cu victimele si contra terorismului, in acelasi timp ???
   Inchei cu un alt citat al unui " fost " si unul care ar cam sti ce spune, deoarece a condus NSA ( Agentia Nationala de Securitate ) tot in mandatul lui Ronald Reagan. Deci generalul ( retras probabil ) Wiliam Odom spunea " Din cauza faptului ca Statele Unite au o experienta bogata in finantarea gruparilor teroriste si in utilizarea tacticilor teroriste, sloganurile folosite in prezent in lupta impotriva terorismului fac SUA sa para mai degraba ipocrite decat credibile in ochii intregii lumi. "

1 comment:

Unknown said...

no comment ,,,,,!!!!!