Monday, March 7, 2016

INTAMPLARI ADEVARATE II

  In 1898, Morgan Robertson a scris o carte care se numea " Futility ", in care era vorba despre un transatlantic " inscufundabil " care se numea " Titan " si care se lovea de un aisberg si se scufunda. Ce s-a intamplat in 1912 cu Titanicul, stie deja toata lumea.

  John si Arthur Mowforth au fost doi gemeni care, la maturitate, locuiau in orase diferite. Pe 22 mai 1975, cam la aceeasi ora, amandoi au facut atacuri de cord si au murit la scurt timp dupa ce au ajuns la spital. Niciunul dintre ei nu a aflat de soarta celuilalt.

 In 1953, reporterul Irv Kupcinet se afla la Londra, pentru a transmite despre incoronarea Reginei Elisabeta a II-a. S-a cazat la hotelul Savoy si, cand a deschis dulapul a gasit cateva lucruri care ii apartineau lui Harry Hannin, un prieten de-al lui si care facea parte din Harlem Globetrotters. N-a avut cum sa-i spuna lui Hannin vestea buna, dar, dupa doua zile a primit o telegrama de la Harry care ii spunea ca gasise, intr-un hotel din Paris, o cravata pe care Kupcinet o uitase acolo.

  Un barbat care circula cu un scuter a fost ucis in 1975 dupa ce a fost lovit de un taxi. Pana aici, nimic neobisnuit. Un an mai tarziu, fratele celui decedat se plimba cu acelasi scuter si a fost lovit de acelasi sofer care conducea acelasi taxi. Conducatorul scuterului a murit pe loc, exact ca fratele sau.

  Mark Twain s-a nascut in 1835, in ziua in care a aparut cometa Halley si a murit in 1910, in ziua in care cometa a aparut urmatoarea data. De altfel, scriitorul a si prezis acest lucru, spunand ca a venit cu cometa si ca va pleca odata cu ea.


 Pokerul era un joc luat extrem de tare in serios pe la 1800. In 1858, Robert Fallon a fost impuscat mortal dupa ce castigase 600 de dolari, pe motiv ca trisase. Au chemat politia, dar s-au gandit sa joace un continuare. Nimeni nu a vrut sa-i ia locul celui ucis pe scaun de frica destinului, iar ceilalti jucatori au cautat un strain care sa nu fi stiut de aceasta crima. L-au gasit, l-au pus la masa de joc si, in momentul in care a venit politia, acesta castigase deja 2200 de dolari. La identificare, toata lumea a fost socata. Noul jucator era chiar fiul decedatului Robert Fallon. Cei doi nu se vazusera de sapte ani.

 In 2002, doi frati gemeni din Finlanda au murit dupa ce au fost loviti de doua camioane diferite, la doua ore unul dupa celalalt, pe acelasi drum si la doar un kilometru si jumatate unul de celalalt. Reprezentantii politiei au declarat ca accidentele sunt cu atat mai bizare cu cat incidentele rutiere se intamplau foarte rar pe drumul respectiv.


  Povestile cu gemeni sunt cateodata uluitoare, dar asta le cam intrece pe toate. Doi frati gemeni din Ohio au fost separati la nastere si adoptati de familii diferite. Ambele familii si-au botezat copiii cu numele James. Cei doi baieti au mers la scoli militare, erau pasionati de tamplarie, s-au casatorit cu femei pe care le chema Linda, au facut doi baieti pe care i-au botezat James Alan si James Allan, au divortat si s-au recasatorit cu doua femei pe care le chema Betty si au avut caini botezati Toy. Cei doi s-au intalnit prima oara la 40 de ani.

  In 1853, Henry Ziegland s-a despartit de iubita lui, care s-a sinucis la scurt timp. Fratele acesteia, distrus de durere s-a dus si l-a impuscat pe Ziegland, dupa care s-a sinucis. Spre norocul lui, Ziegland a scapat cu viata. Glontul doar il zgariase dupa care s-a oprit intr-un copac. Cativa ani mai tarziu Ziegland s-a hotarat sa taie copacul respectiv, dar cum acesta era foarte gros, s-a gandit sa-i puna dinamita la radacina. Spre ghinionul lui, dinamita a facut ca glontul ramas in copac sa ricoseze chiar in capul lui. Acesta a murit pe loc.


 Despre Joseph Figlock se poate spune ca a fost piaza buna a unui copil. Prin anii '30, Figlock se plimba pe strazile Detroit-ului cand peste el a cazut un copil. Mama lui il tinea la fereastra la un etaj superior si l-a scapat. Atat el, cat si copilul au suferit rani minore. Cativa ani mai tarziu, accidentul s-a repetat doar ca acum copilul a cazut singur. Acelasi copil! Tot pe Figlock! Nici de data aceasta nimeni nu a suferit rani grave.

No comments: