Friday, March 4, 2016

INTAMPLARI ADEVARATE

   Cand era foarte mic, Regele Ludovic al VXI-lea a fost atentionat de un astrolog sa fie prudent pe data de 21 a fiecarei luni, pentru ca nu ii va merge bine. Prin urmare, in zilele respective, Ludovic se straduia sa stea cat mai linistit. I-a mers o perioada, pana cand, pe 21 iunie 1791, a fost arestat in timp ce incerca sa fuga din Franta. Pe 21 septembrie 1791, monarhia a fost abolita si Franta a fost declarata republica, iar, pe 21 ianuarie 1793, Ludovic a fost executat prin ghilotinare.

  Undeva pe la 1800 si ceva, Regele Umberto I a mers la un restaurant din Monza unde a realizat cu stupoare ca semana leit cu proprietarul restaurantului. A stat de vorba cu acesta si a aflat ca erau nascuti in aceeasi zi, pe 14 martie 1844, ca se nascusera in acelasi oras, ca pe sotiile lor le chema la fel si ca restaurantul se deschise in ziua in care Umberto fusese incoronat. Pe 29 iulie 1900, Umberto facea o baie de multime cand a aflat ca proprietarul fusese impuscat si murise. La doar cateva minute si el a fost asasinat de un necunoscut.

  Prin 1920, scriitoarea Anne Parrish se plimba printr-un anticariat si a gasit una din cartile care ii fermecase copilaria. I-a aratat-o sotului ei, iar cand acesta a deschis-o si-a dat seama ca era chiar cartea din care ii citeau ei parintii. Pe prima pagina erau scrise numele si adresa Annei.

  Prin 1920, trei barbati de origine britanica se aflau in acelasi tren in Peru. Erau singurii din compartiment si au intrat in vorba. S-au prezentat unul altuia si asa au aflat ca pe unul il chema Bingham, pe cel de-al doilea Powell, iar pe cel de-al treilea Bingham-Powell.


 Asa cum stim cu totii, James Dean a murit in 1955, in urma unui accident rutier. Dean conducea un Porsche. Ceea ce se stie mai putin e faptul ca masina este considerata blestemata. Cand Porsche a fost ridicat de la locul accidentului, motorul a cazut peste un barbat si i-a rupt ambele picioare. Ulterior motorul a fost cumparat de un doctor care l-a montat pe masina lui de curse. Doctorul a murit la scurt timp intr-un accident, in timpul unei curse de viteza. Nu a fost singurul deces in cursa respectiva. Un alt participant a murit intr-un accident separat. El conducea o masina pe care fusese montat sasiul de la Porsche-ul lui Dean. Intre timp, masina lui James a fost dusa la reparat, pentru a putea fi expusa ulterior, iar service-ul in care a fost dusa a fost distrus de un incendiu. Masina a scapat cu bine si a fost expusa la Sacramento unde a cazut peste un baiat si i-a rupt soldul. Nenorocirile nu se opresc aici. Porsche-ul a fost remorcat si dus in Oregon, dar s-a desprins de masina care il tracta si a intrat intr-un magazin. Fara victime. In 1959, masina s-a dezmembrat de una singura in 11 bucati.

No comments: