Thursday, January 30, 2014

NEMERNICA GERMANIE ( 2 )

    Ce poate fi mai odios sa vezi cum aceasta tara ce a vrut si vrea in continuare sa domine Europa prin orice mijloace sa isi dea arama pe fata " chipurile" de a se indeparta de trecutu-i recent malefic. Asadar sa le iau sistematic. Un membru superior din conducerea SS si colaborator ( cum altfel ) al Gestapoului dupa ce si-a desavarsit opera in stil barbar de distrugere a portului Marsilia, mai mult 800 de persoane luand calea lagarelor, ulterior sub obladuirea mult laudatului Adenauer ajunge sa conduca BVS din Hanovra, o institutie federala de siguranta si protectie. Ok, sa merg mai departe, pe baza unor cercetari facute de doi istorici de la Universitatea Ruhr din Bochum, Republica Federala, infiintata pe structurile vechiului Reich nazist mai putin partea sovietica, a preluat in structurile cele mai importante cum ar fi Ministerul de Externe, Serviciul Federal de Informatii ( BND ) , Serviciul Federal de Combaterea Criminalitatii ( BKA ) si numitul mai sus BVS o pleiada de fosti membrii SS, ai Gestapoului sau membrii ai funestului partid NSDAP. Par exemple Hubert Schrubbers a fost presedintele securitatii interne BVS aproape 20 de ani " uitandu-se " ca in calitatea de judecator al regimului nazist incrimina pe criterii strict politice orice acuzat. In domeniul diplomatiei faptele sunt chiar mai socante, in sensul ca preponderent majorantza a ramas din vechea structura si ca sa citez un istoric din Marburg, Eckart Conze " diplomati cu trecut greu incarcat ". Shocul este mult mai mare, ramai crucit, sa folosesc un termen colocvial :), cand constati ca politia propriu zis, la nivel de conducere, doua treimi din oameni erau fosti membri SS. Acest serviciu, BKA, avea 47 din cei 49 de membrii de conducere statutul de fosti nazisti cu acte in regula. La nivelul constiintei publice germane s-a stiut ca BND a recrutat in masa fosti membri SS si ai Gestapoului, dar s-a inchis ochi sau s-a facut ca ploua.
  Citind toate acestea chiar dintro sursa Deutsche Welle, ai avea senzatia ca Leviatanul s-a pocait sau e pe cale sa...Insa precum Adolf proclama imperiul de o mie de ani, cred ca si stigmatul asupra acestei natii cam atat ar trebui sa dureze.
  Ce ramane totusi ca un cinism al realpolitik-ului, acestea s-au intamplat sub obladuirea ocupantului, mai ales american, care in jocul geopolitic european a folosit aceste unelte ca o contrapondere asupra potentialei amenintari sovietice.

No comments: