Friday, June 6, 2014

6 IUNIE 1944

   Iata ca s-au scurs 70 de ani de la marea debarcare a fortelor aliate pe coastele Normandiei, unde pe celebrele plaje Utah, Omaha, Juno, Sword si Gold tavalugul anglo-american si nu numai, incepea sa mature detestabila masina de razboi nazista... ce isi avea corespondent ( fortele aliate ) in partea rasaritean europeana printr-o aceeasi forta de penetrare... in legendara Krasnaya Armya ( Armata Rosie ).
   Atunci in acel an a inceput redesenarea geo-politica internationala, care in mare masura se pastreaza si astazi. In contextul acelor evenimente, Romania intra si ea pe un nou fagas istoric, unul dintre cele mai importante, fiind lasarea la vatra a anacronicului regim monarhic, ce adusese la un moment dat pe tron un aventurier, fustangiu, megaloman, inconjurat de o camarila ce sugea sangele si resursele tarii in interese proprii. Nu, ne-am saturat sa mai avem conducatori decisi de soarta si nu alesi ca in sistemul republican. Tot in urma urgiei lasate etern peste istoria europeana de acest totusi barbar popor, anume cel german, deoarece deliberat l-au purtat spre Apocalipsa lumii pe Adolf, dandu-i girul in urma alegerilor libere, ceea ce nu il va pardona ( poporul german ) in urmatorul mileniu in ochii natiunilor lumii. In toate aceste situatii complexe, Romania inca are de primit suma astronomica de 18 miliarde la cursul actual de la Germania, care se face ca uita si joaca tot printro politica de forta, mascata in spatele principiilor democratice, cu acordul tacit al neo-imperialistilor vestici. Idealista America, nu prea vroia sa inteleaga realitatile europene, cu toate ca pe banii ei se reinarmase si reindustrializase Germania, deoarece fortele capitaliste nu tin cont de politica sau jocul democratic ce aduce in exercitiu diverse forte, ele merg strict pe profit, chiar dezlantuind ulterioare consecinte demne de infernul dantesc. Asa s-a scris istoria in care aceste democratii, Britannia, SUA sau speriatul imperiu francez, au facut concesii peste concesii dandu-i acelui print al intunericului prilejul de a pune in scena piesa numita " Mein Kampf " ce o cunostea intrega planeta, dar nu s-a dorit a fi luata in considerare. Nou creatul stat sovietic, ce era marginalizat de vestici cu obstinenta deoarece era privit ca principalul inamic al capitalului imperialist, s-a vazut silit in a incheia aliante si tratate cu Germania si ulterior cu cea nazista, deoarece fiind totusi o mare putere nu putea sa se simta marginalizata. Ca o paranteza, actualmente aceleasi forte capitalist-imperialiste joaca acelasi joc al marginalizarii puterii rusesti, tot pentru a-si proteja interese in noua constructie neo-coloniala ( vez Ucraina ). Asadar la 70 de ani distanta, istoria se scrie cam cu aceasi cerneala, actorii sunt aceiasi, doar in Asia, China si-a reluat locul pe piedestal, loc ce fusese uzurpat de isterica Japonie, redusa azi la un stat autarhic cu amintiri megalomane revansarde la umbra scutului american, a unei istorii defuncte si disparute a trecutului ei de razboinici samurai.
   Romania este tot in bataia vantului istoriei primo; datorat fireste clasei sale politice execrabile, secundo; unui popor aerian complet, ceva de genul " cu capul in nori " si terzzo si poate cel mai important ; a lipsei acelui partid istoric ce in perioada 1948-1989 a ridicat aceasta tara cat in cele doua milenii anterioare. Fireste nu intentionez azi sa vin cu argumentatia necesara. Demn de mentionat ramane sacrificiul celor peste de 60 milioane de victime ale troici Hitler-Musollini-Hirohito deoarece ei raman vinovati de declansarea marasmului, insa unii incep sa uite istoria si fac pacte cu diavolul, deoarece daca dati jos pielea de pe un locuitor german sau japonez s-ar putea sa fiti surprinsi de poleiul vechilor doctrine impregnat in cortex.
  La 70 de ani dela Debarcare, nu-mi ramane decat sa cer un moment de reculegere pentru victimele conflagratiei, iar poporului roman, limpezimea de a vedea cursul istoric, deoarece la umbra invaziei de bunuri ce alieneaza mintile, se desfasoara inrobirea noastra, si deoarece fiind trecute cateva minute dincolo de al doisprezecelea ceas, am convingerea ca doar miscarile sociale ce vor veni vor da maretia si gloria acestei natii, nu sa fim acel detestat bantustan al Republicii Europa ( vestica ).

No comments: