Wednesday, June 18, 2014

INTAMPLARI STRANII

            Cartea ce a fost in mod uluitor redescoperita


In 1973, actorul Anthony Hopkins a fost de acord sa apara si sa joace un rol in filmul " The Girl from Petrovka ", dupa un roman de George Feifer. Neputand sa gaseasca un exemplar al cartii nicaieri in Londra, Hopkins a fost profund surprins sa gaseasca totusi un exemplar al acelei carti ce fusese abandonat undeva pe o banca, intr-o gara. S-a dovedit apoi ca a fost chiar exemplarul adnotat a lui George Feifer, pe care Feifer il imprumutase unui prieten si care dupa aceea fusese furat din masina acestuia.



         Razbunarea uluitoare a glontului



In anul 1883, Henry Ziegland a rupt relatia cu iubita sa, care, de disperare, s-a sinucis. Fratele fetei s-a infuriat foarte tare si dupa ce l-a cautat pe Ziegland, l-a gasit si l-a impuscat. Crezand ca l-a ucis, fratele acelei femei a mers acasa si s-a sinucis. Henry Ziegland nu a murit dupa ce a fost impuscat. Glontul respectiv i-a zgariat doar fata si s-a infipt apoi intr-un copac. Multi ani mai tarziu, in anul 1913, Ziegland a decis sa taie chiar acel copac, care inca mai avea glontul cu pricina in el. Uriasul copac parea atat de rezistent incat el a decis sa-l dinamiteze. A pus explozibilul, iar explozia care a urmat a proiectat glontul buclucas in capul lui Ziegland si l-a ucis pe loc.



   
      O uluitoare coincidenta istorica


Vietile lui Thomas Jefferson si cea a lui John Adams, doi dintre parintii fondatori ai Americii, au avut niste conexiuni foarte interesante. Jefferson a compus Declaratia de Independenta si i-a aratat niste ciorne ale acesteia lui Adams care ( impreuna cu Benjamin Franklin ) l-au ajutat sa o definitiveze. Documentul a fost apoi aprobat de Congresul Continental pe 4 iulie 1776. Surprinzator este faptul ca atat Jefferson, cat si Adams au murit amandoi in aceeasi zi, 4 iulie 1826, la exact 50 de ani dupa semnarea Declaratiei de Independenta.




     O coincidenta stranie a scriitorului Edgar Alan Poe



In anul 1838, faimosul autor de scrieri fantastice Edgar Alan Poe si-a publicat singurul sau roman : " Povestea lui Arthur Gordon Pym din Nantucket ". Era vorba despre patru supravietuitori ai unui naufragiu care au ramas intr-o barca timp de patru zile, fara niciun fel de provizii, hotarandu-se in cele din urma sa-l ucida si sa-l manance pe steward, al carui nume era Richard Parker. Multi ani mai tarziu, in anul 1884, in urma naufragiului goeletei Mignonette, au ramas numai patru supravietuitori, care au ratacit intr-o barca de salvare timp de mai multe zile. In cele din urma, cei trei membri mai in varsta ai echipajului l-au ucis si l-au mancat pe steward. S-a descoperit ulterior ca numele acestuia era Richard Parker.

No comments: