Wednesday, November 12, 2014

   " Copiii din ziua de azi iubesc luxul. Nu au maniere, dispretuiesc autoritatea si dovedesc lipsa de respect fata de batrani. Nu se mai ridica in picioare cand oamenii in varsta intra in incapere. Isi contrazic parintii, mananca in graba delicatesele la masa, stau picior peste picior si sunt tirani cu profesorii.
     Tinerii din ziua de azi nu se gandesc decat la ei insisi. Nu au pic de respect pentru parinti sau persoane in varsta. Vorbesc ca si cum ei insisi ar sti totul si ceea ce noi consideram intelepciune este lipsit de relevanta pentru ei. Cat despre fete, sunt directe, lipsite de modestie si nefeminine in limbaj, comportament si imbracaminte " , SOCRATE ( 470 I.C - 399 I.C )


   Au trecut 2400 de ani ...
Am ajuns de unde am plecat... Putini stiu insa ca, atunci cand Socrate spunea asta, Atena tocmai se prabusise din cauza unei realitati sociale decadente, devenise un oras molesit de bunastare care pierduse toate razboaiele si era ruinat.
  Cand Socrate le-a pus in fata aceasta oglinda, solutia imediata a fost... condamnarea lui la surghiun sau sinucidere !
  Si astfel toate lucrurile inteligente care s-au spus vreodata pun in evidenta unicul lucru neperisabil din patrimoniul universal : PROSTIA COMUNITATII UMANE .

No comments: