Friday, November 28, 2014

MASS-MEDIA, MINCIUNA DE ZI CU ZI

   Majoritatea covarsitoare a planetei traieste prin informatiile pe care le culege din presa, radio si televiziune si aici vorbim de informatia privind viata politica, economica, sociala, culturala si sportiva.
   Ei bine, daca mai aveti dubii vis-a-vis de aceste informatii, in sensul in care ele reprezinta o minciuna sfruntata in cele mai multe dintre situatii, acum avem si dovada si nu de oriunde ci dintr-o tara ce are un cuvant greu de spus pe tabla de sah a formarii de opinie mondiale. Un fost jurnalist al prestigiosului german Frankfurter Allgemeine Zeitung a iesit pe piata cu o " bomba ", editorialista bineinteles, unde negru pe alb Udo Ulfkotte descrie intregul procedeu in care lobby-ul american prin ale sale tesaturi nevazute din cadrul CIA si relatii publice ale NATO creaza in laboratoarele lor informatia ce trebuie furnizata prin canalele media, muritorului de rand ce le ia de bune chiar si polemizeaza accerb pe marginea lor, nestiind ca sunt parte a unei manipurari colosale. Numitul ex-ziarist sustine in volumul " Jurnalistii cumparati " cum a fost mituit sa faca presa pro-americana ba mai mult cu lux de amanunte descrie si un mecanism al coruptiei in care a cazut media germana. Sunt atat de convingatoare relatarile sale, unde aduce marturie ca pentru serviciile sale, de care se delimiteaza si se rusineaza in referirile din volum, a primit chiar si o cetatenie onorifica americana.
  Intrand in firul povestii, Udo puncteaza, de unde odata aspectul manipularii de catre mass-media era privit ca o simpla teorie a conspiratei, azi poate demonstra ca de fapt presa, radioul si televiziunea sunt instrumente in mainile americane, cu referire la Germania, insa, extrapoland putem privi in ansamblu global ( ca forma de manipulare si nu ca servind interese americane ). Fiind vreme de 17 ani parte a ziarului amintit, autorul isi face mea culpa in ochii publicului printr-o autocritica sustinuta ulterior aratand pasii cum a fost corupt si cum a luat parte la crearea de opinii false, ce serveau intereselor Americii ce inoculau opinii pro-beligerante ce veneau direct din birourile de presa ale NATO. Pledand aceste interese cu o fervoare suficienta, a intrat in sfera organizatiilor americane elitiste, organizatii ce au scopul de a influenta presa germana cum ar fi ; Atlantic Bridge, Comisia Trilaterala, German Marshall Fund, Consiliul American pentru Germania, Academia Americana, Institutul Aspen sau Institutul pentru Politica Europeana. Marsand pe intruziunea lobby-ului in sfera mediei germane ce prin propaganda a cooptat sute de jurnalisti unde le da si numele, releva implicatia serviciilor secrete si alte metode prin care se pot obtine fonduri necesare unor proiecte de influentare a opiniei publice din tara sa. Acest insider ( om dinauntru ) o spune pe sleau ca persoane din cadrul serviciilor secrete concep texte ce ulterior incap sub pseudo-semnatura unor formatori de opinie suficient de celebri sau credibli incat masa amorfa, vulgul ignorant le ia in proportie covarsitoare ca fiind vocea guvernului ori tendintele planetare chiar sfidarile mondiale incat bietul om, nu doar german ramane prins in mrejele acestei tesaturi de paianjen ce-i directioneaza angoasele sau fricile in directii total controlate. El da nume concrete a ziaristilor mituiti, modalitatea de acordare a excelentei in jurnalism, numindu-i ca in fostele tari din lagarul sovietic " Eroi ai muncii socialiste " pentru propagarea ideilor ce le-au fost prelucrate, spunand ca distanta de la ziarist la propagandist este mai scurta decat s-ar parea. Ulfkotte sustine ca cine va lectura volumul sau ( lui ) va avea un fel de revelatie in ceea ce priveste presa scrisa, televiziunea ori radioul spunand nici mai mult nici mai putin ca aproape orice informate reprezinta nimic in balanta cu realitatea obiectiva. Chiar ajunge in zodia penibilului ( jurnalistilor ) cand punctual pune la index posturile de televiziune ce fac jocurile intereselor unor partide, care anume ziaristi sunt obedienti si cum anume se afla in stapanirea lor. Finalmente postuleaza ca " democratia " informatiei este o biata gluma ce doar mimeaza si are doar rolul de a spala creierul auditorilor.
  Ulfkotte a absolvit in Germania si Marea Britanie dreptul si stiintele politice sub bagheta unor eminente dupa cum spune el, a lucrat mult ca jurnalist in lumea musulmana, vazand sau traind in zeci de tari, este membru al Marshall Memorial Fund si ex-membru al Fundatiei Konrad Adenauer.
   Luand la cunostinta toate acestea si privind din perspectiva unui cetatean din fundul Europei, ma intreb ce sens au zecile de dezbateri din fiecare seara la televiziunile de nisha, ce intorc pe toate fatzetele starea natiunii noastre ? alta decat a inocula in capetele imberbului carpato-danubiano-pontic doar facaturi sa-l tina in lesa cu privirea-n ceatza si lumina sa-i parvina de la bec, nu cea autentica solara...

No comments: