Monday, November 17, 2014

TRIUMFUL LUCRULUI BINE FACUT

    Trezindu-ma din " betia " creata de euforia acestei victorii epocale, in care hydra a fost rapusa, am avut revelatia acestui triumf al poporului ce a stat in spatele surclasarii doctorului Viorel. Ei bine, dragii mei... frica... frica a fost aceea ce a stat in spatele oricarui om responsabil, facand sa iasa natiunea la vot intr-un numar colosal as putea spune. Caci ce anume altceva a putut mobiliza romanul si de la Munchen si de la Bruxelles si de la Paris sau Torino, Barcelona ori indepartatele Noua Zeelanda si California, decat acea frica sa ne vedem pricopsiti cu acest titirez manevrat din umbra de celebri baroni ... sa ajunga in fruntea tarii ? Aceste efluvii din toate colturile Europei si nu numai, au reprezentat perfect imboldul necesar transcederii starii de imobilitate si acceptare ca a ciobanului mioritic in fata destinului crud al sortii, facand poporeanul de rand si de la Cluj si de la Constanta, un fief pesedist unde incredibil rosul s-a estompat in albastru, ori la Iasi si Timisoara sa ridice capul sus si astfel sa invinga eticheta ca am fi un popor fatalist. Doar in aceasta maniera mi-am putut explica, starea launtrica de liniste ce o avusesem in zilele premergatoare acestei revolutii de catifea, in care a triumfat inca o data la un moment de cumpana lucrul bine facut, pe care reusim sa-l scoatem din amortire in clipele de glorie ale natiunii ce scriu pagini de istorie pentru generatiile viitoare. Nu incape indoiala ca la momentul acestei scrieri, frenezia de care suntem cuprinsi nu reuseste inca sa inteleaga pe deplin importanta acestui moment al istoriei contemporane, al natiunii noastre. Abia cand generatia actuala va fi pe o panta descendenta a existentei sale, va vedea in lumina momentului istoria pe care a scris-o in acele zile de glorie.
    Caci altfel cum anume s-ar fi putut rapune hydra, acel animal mitologic reprezentand fortele maligne ale intunericului atat de stralucit conturate prin ale sale capete ? Ion Iliescu, Adrian Nastase, M. Geoana continuand cu Dragnea si camarila...ce nu intregesc cele sapte capete ci o depasesc cu varf si indesat. Vazand amploarea acestei tumori ce se lasa ca o cortina de fier asupra intregii tari, romanul a demonstrat in fata lumii ca si de-ar fi sa stea cu orele in sir la cozile infame ale guvernului Ponta, nu va pleca acasa, decat in momentul in care isi va fi  terminat... lucrul bine facut. Am certitudinea ca in ochii lumii occidentale, Romania a punctat cu cateva buline rosii demonstrand forta natiunii, a acelei natiuni tacute si mai putin vizibile incluzand si diaspora, acea natiune care mai putin vorbeste, sa-l parafrazez pe noul presedinte al tarii domnul Iohannis, si mai mult face.
  Indubitabil ca de maine nu va curge lapte si miere, chiar privind in contextul global unde reuniunea G20 a scos in evidenta stagnarea economiei mondiale, va fi nevoie de suficiente eforturi neuitand insa ca fraiele guvernarii se afla tot in mainile acestor circari ce si in ceasul al doisprezecelea se exprima prin vocea argatului Dragnea intr-un limbaj prozaic despre dezbinare si tot felul de vorbe goale de orice continut. Pai bine mai vice-premierule, cu povesti vanatoresti crezi ca se rezolva problemele economice ale tarii ? Halal de cei care te-au pus acolo, ca puteau pune linistit o privighetoare in locul tau, sa ne cante triluri cat e ziua de lunga, ca situatia era aceiasi.
   In Romania lucrului bine facut, o prima lectie trebuie sa vina din partea locuitorilor romani ai provinciei istorice Transilvania concetatenilor maghiari ce au cam stat pe tusa la aceste alegeri, in care sa remarce ca nu exista nationalisme ieftine cum de 20 de ani brava L. Tokes, deoarece am demonstrat ca oricand un minoritar etnic il votam fara probleme. In directia vechii Romanii, adica cea dinainte de 1918, putem sa le aratam lectia pe care o predam in Transilvania unde permanent in tot acest aproape un secol scurs, am fost motorul economic si nu numai al intregii tari. Bineinteles ca vorbind de lectii, orice om inteligent nu va privi stricto sensu ceea ce reliefam si va intelege ca acestea sunt repere si modele ce definesc o anume particularitate a Transilvaniei, necum ca am fi profesorii unor novici.
   Spuneam la un moment dat referindu-ma la aceste electiuni, ca ar trebui sa vina momentul unei Romanii a bunului simt. Bunul simt ar fi necesar sa-l inteleaga si armata PSD si astfel sa dea din mana darlogii ( fraie la cal ) guvernarii sa stea acasa pentru o vreme sa se reformeze din temelii, sa-si caute alti oameni si sa-si schimbe metehnele, deoarece orice democratie viabila necesita o opozitie consistenta, insa pana la acel moment trebuie sa stea pe tusa si sa priveasca la ... Romania lucrului bine facut.

No comments: