Friday, January 9, 2015

ARGUMENT LA CIOCNIREA CRESTINO-MUSULMANA : GERMENI DIN ISTORIE

  Formulam in articolul anterior scris la " caldura " evenimentului parizian, ca politologul Samuel Huntington in a sa celebra " Ciocnirea Civilizatiilor " avea dreptate ca la un moment dat islamul cu prelungirea sa actuala islamismul va degenera intr-o provocare la adresa Occidentului, cu ascendenta in vremea cruciata.
  O mostra la ce spuneam, vine din urma cu aproximativ o suta de ani cand consulul american George Horton ce facea oficii pe teritoriul viitoarei Turcii spunea : " La inceput civilii turci, locuitori ai orasului, erau principalii faptasi. Eu insumi am vazut asemenea civili, inarmati cu pusti, privind spre ferestrele crestinilor, gata sa impuste orice cap s-ar ivi. Pareau vanatori ghemuiti, pandindu-si prada... Haituirea si uciderea barbatilor armeni, fie prin ciopartire, fie prin lovirea cu batele, fie prin gruparea si manarea lor in provincie si impuscarea lor, au provocat o panica inimaginabila... am vazut un cuplu tanar intrand in mare. Erau o pereche respectabila, atragatoare, iar barbatul purta in brate un copilas. Pe cand intrau tot mai adanc in apa, pana le-a ajuns la umeri, mi-am dat seama ca intentionau sa se inece " Acelasi consul formula la distrugerea anticei cetati Smirna ca nu " era decat actul final al unui program consecvent de exterminare a crestinatatii de-a lungul si de-a latul vechiului Imperiu Bizantin; expulzarea unei stravechi civilizatii crestine ". O mostra la fel de concisa o oferea cotidianul New-York Times tot in acea perioada " turcii (musulmani spunem noi ) chiar nu inteleg de ce n-ar trebui sa scape de grecii si armenii din tara lor, si sa le ia femeile in haremurile lor, daca arata suficient de bine ". Q.E.D. Revenind in contemporaneitate, nu pot sa nu-l citez pe eminentul profesor de la Harvard si London School of Economics, Niall Ferguson ce intr-o lucrare de-a sa spunea " Ce simbol mai bun ar putea fi imaginat pentru declinul Occidentului, decat expulzarea brutala a mostenitorilor civilizatiei elene din Asia Mica? [...] " intr-un context in care formula exercitiul musulmanilor turci asupra grecilor crestini, tot in urma cu aproximativ o suta de ani.
  Ajungand sa ma exprim redundant, deoarece acest apendice ce are scopul de a prelungi semnalul de alarma al precedentului articol, tautologia devine prin probitate o intrare aproape in zona ridicolului, nemaifiind de argumentat in sustinerea tezei huntingtoniene decat noi si noi mostre ce vor confirma acest truism.

No comments: