Wednesday, January 7, 2015

EUROPA INCOTRO ? UNDE DUCE NECHIBZUINTA...

  New-York 2001, Madrid 2004 si Londra 2005, azi la inceput de 2015 - Paris... unde va fi urmatorul atentat pe harta Europei, se intreaba acum la ceas de seara populatia ingrozita de teribilul atentat in plina zi, in plin centrul Parisului, de-a lungul intregului continent ? Imaginile captate de diversi amatori ce au sfidat moartea releva aspecte demne de productiile anilor '70 cand eram convinsi ca doar in filme se pot vedea si intampla asemenea situatii. Ei bine... se pare ca ne-am inselat... si chiar amarnic, daca urmarim nonsalanta, siguranta, lipsa oricarei temeri a acestor teroristi care in plin centrul uneia dintre marile metropole ale lumii defilau si descindeau din autoturisme aproape ca la un picnic campenesc. Si totusi vorbim de Franta, un stat ultracentralizat, cu o forta militara si de politie colosala care uite domne... chiar a fost luata prin surprindere ca dintr-un somn pe fond bahic... probabil ca inca efectul sarbatorilor de iarna inca bantuia bulevardele Lutetiei Parisiorum.
 " Gluma " se ingroasa, iar la momentul acestei scrieri nu sunt la curent cine au fost atentatorii...Boko Haram din Nigeria, clasicul miscarilor teroriste - ati inteles ca e vorba de Al-Qaeda, Statul Islamic ISIS ??? ori vreo noua miscare ce incearca sa-si faca publicitate prin amplitudinea unei asemenea marsavii... raman inca semne de intrebare. Intrand in retorica ultimului deceniu de la momentul cand terorismul este privit ca o ideologie marcanta sau in plina ascensiune, probabil ca dupa sutele de studii savante, academice despre nasterea, ascensiunea, ideologia si scopurile sale raspunsurile cu certitudine ca plutesc in aer. Fireste s-au facut pasi importanti in cheia descifrarii mantrei teroriste, insa lucrurile par oarecum stagnante si cu toata campania triumfalista dusa de U.S.Army pe campiile pline de praf ale anticei Mesopotamii si mai la rasarit pe drumurile muntoase unde in urma cu mai bine de douazeci si trei de veacuri falanga macedoneana pornita de la Pela urca spre Hindukush, islamismul este intruchiparea raului absolut al momentului. Bineinteles ca toti specialisti autohtoni si de aiurea sunt acum pe micile ecrane ale tuturor televiziunilor mondiale de nisa, explicand cu o morga savanta cum sta treaba cu teroristi, cum trebuiesc anticipati, ce reguli de tip omerta respecta...bla-bla-uri ce au efectul unui sirop de menta ranced, expirat.
  Cine are urechi sa vada si ochi sa auda, cum spune o vorba din Asia Orientala ar trebui sa priveasca cu mai bine de un secol in urma chiar spre perioada cruciadelor. Cine mai crede ca musulmanii si crestinii pot coabita armonios probabil mai crede in desenele animate cu Tom si Jerry, cand cei doi cad la pace de multe ori. Nu stimabililor, niciodata si viitorul o va demonstra... nu degeaba si imbuibatii Europei, ce nu au grija zilei de maine, recte germanii... au iesit mai deunazi in strada cu miile protestand contra islamizarii in tacere, pe nevazute a Batranului Continent. Este pericolul numarul unu, doi, trei si eventual la o suta putem opri al Europei si al Lumii Occidentale, iar o confruntare de tip ciocnirea ( razboiul ) civilizatiilor de care vorbea acum doua decenii Huntington este mai aproape ca niciodata. Nu intentionez sa panichez niciun salas de pe mapamond, insa, mergand in registrul realismului politic din teoria relatiilor internationale islamul, cu prelungirea sa fanatica numita islamism este un fenomen politico-cultural-religios toate trei ingemanate intr-un manunchi de tip cerc unde nicio parte a integului nefiind secundara ori tertiara ce are o putere persuasiva intr-un continuu crescendo care doar la momentul cand va crede ca poate sfida lumea crestina va produce acea ciocnire. Pana atunci va juca perfid cum a demonstrat-o azi in apropierea Arcului de Triumf ( ca o ironie a sortii, triumful terorismului).
 Cauzele. Ei stimabililor... aici se deschide cutia Pandorei. Cine... sprijina regimul fanatic, anacronic ce in madrasele sale invata mii si zeci de mii de adolescenti ura fata de iudeo-crestini, ce are politica de stat ca pe vremea lampii lui Aladin... ati sesizat ca vorbim de monarhia saudita... oare ? Ei bine... guvernul de la Washington... care nu tine cont cine este titularul vremelnic al locuintei din Pennsylvania Avenue, el va fi acolo permanent in spatele regelui de la Ryad. Pentru ce oare ? :)... Bineinteles ca pentru petrol. De unde erau atentatorii de la 11 septembrie 2001 ?... Din Arabia Saudita. Cat la suta din populatia Frantei are origine araba ori islamica ? Multa spre foarte multa... Oare de ce ? ;) Pai bine stimati concetateni ori ba... Algeria vinde de zeci de ani necesarul de gaz al Frantei, ceea ce face ca panica germana privind estul ucrainean sa para o chestiune de pe Marte, atata timp cat gazoductele Magrebiene fac treaba. Ei si atunci...Parisul a vrut sa joace ca pe vremea Revolutiei de la 1789 cu al ei Liberte, Egalite bla-bla.., acordand in masa drepturi, cetatenie milioanelor de arabi magrebieni sau de aiurea... ca deh, Pierre Richard tre sa nu sufere de Per Noel de frig. Acestea sunt aspectele vizibile, primare in care Franta cu surata de peste maneca Britannia, azi sunt impanzite de arabi, negri, asiatici multitudinea de populatii din fostele lor colonii ce sunt un calvar pentru urmasii lui Balzac si Tennyson par example. Estimp caucazieni din Europa de Est cum am fi noi romanii suntem blamati, damnati, intorsi pe toate fetele si fatetele ca am fi o plaga pe acele taramuri alte bla-bla-uri la fel de mincinoase. Nu sunt nici cinic, nici nu ma bucur de aceste victime colaterale, insa atata timp cat tarile care din interese economice au facut pactul cu diavolul ulteriror s-au trezit dimineata cu el la micul dejun... caci si America si Regatul Unit si Franta, doar cateva exemple... pentru o felie cat mai mare din tortul de hidrocarburi si-au neglijat sa nu spun ca si-au dus propriile popoare in gura lupului, deoarece acesti fanatici fara scrupule ce traiesc dupa regulile cruciadelor ce viseaza paradisuri cu fecioare vor mai lovi.
  Iar in ritmul acesta, probabil ca la Washington se va inscauna intr-o zi o noua brigada de uli cum a fost cea a lui Bush-junior, ce nu vor pregeta sa recurga la amintirea ciupercii de la Hiroshima deoarece presiunea opiniei publice pentru revansa va fi mult mai mare ca cea care a insotit campania  " Shock and Awe " ce-l livra cosului de gunoi al istoriei pe Sadam Hussein in primavara lui 2003. Cauzele sunt adanci si profunde, iar experienta personala dobandita in urma contactelor cu varii categorii de arabi, imi spune unul si acelasi lucru. In spatele oricarui musulman moderat vei gasi pe fondul unei discutii pe teme religioase suficient fanatism ce spontan poate naste o lupta... si nu una a ideilor :).
  Fiind cald evenimentul, cu toate ca in zona mea o iarna de tip polar bantuie :)... constat ca anul 2015 a inceput in forta... sa vedem cum se va sfarsi !

No comments: