Thursday, May 2, 2013

AVATARELE NAZISMULUI

     Din capul locului tin sa precizez ca nu sunt un fan al Germaniei ca natiune sau orice altceva. Doar ca de o buna bucata de timp ma "framanta" :) o chestiune, mai explicit, care-i treaba cu nazismul, implicit si demonizarea lui ce-mi pare a fi o problema demonetizata ( in sensul de banal ).
    Pe buna dreptate cred ca v-ati intreba, de ce ? Doar o mica introspectie de natura istorica fac, pentru a intelege de unde pornesc si unde, bineinteles doresc sa ajung . Asadar acel N.S.D.A.P. a lui Hitler si clica sa, formand un partid i-au spus " Partidul National Socialist al Muncitorilor din Germania " asa ca traducere aproximativa :).
   Intorcandu-ma in contemporaneitate....aratati-mi va rog un popor, mai ales de acilea din Europa care nu este ori eventual voalat nu-si manifesta o atitudine sau ceva tipic natiunii sale, in speta, national.
   Nazismul, reprezinta nimic altceva decat o pronuntie prescurtata, adica - nazi....a limbii germane pentru cuvantul national. Oarecum cred ca am reusit sa ma fac inteles...in cel mai rau caz sper :)
    Demonetizarea la care am ajuns, exprimand-o prin banalitate...oriunde am circulat sau eventual am discutat cu cetateni onerosi ai Europei, mandria nationala ( de cele mai multe ori in sensul pozitiv ) transparea prin toti porii. Asadar mon cher, ce e toata tevatura asta cu nazismul (adica nationalism ) cand de la arenele de fotbal si nu numai pana la banalul spaniol ce nu facea cumparaturi de la Liedl o gasesc in forme cat mai variate, hilare adesea si cum spuneam si ma repet de o banalitate crasa.
    Se pare ca de fapt, aceste avatare cu nazismul... reprezinta o incercare de transmutare a unor probleme reale spre asa zise pericole ce sunt in cel mai fericit caz demonetizate...caci altminteri in realitate problema este strict imaginara.
   Si ca sa inchei intr-o nota triumfalista pentru orgoliul european :) cred ca americanii sunt mult, mult mai nationalisti, chiar asa cu tot cosmopolitismul lor, decat locuitorii vechiului continent. Un exemplu care cred ca da suficienta, arborarea drapelului national ( stars & stripes ) aproape la tot pasul :)......ma gandesc ca nu poate fi altceva decat mandria si orgoliul national :)
                           Pupat Piata Independentei ....:)

No comments: