Monday, May 6, 2013

DE CE NU POT FI MONARHIST.DAR REPUBLICAN DE CE AS FI?

   Mi-au cazut in mana mai deunazi, pasaje semnificative ale perioadei carliste, mai explicit anii 30-40 ai secolului trecut. Pur si simplu m-am crucit in urma celor citite. Aveam impresia ca citesc un roman de aventuri despre o tara fictiva. Dar vai cata durere...de fapt era vorba de tarisoara noastra scumpa. Santaj, trafic de influenta, extorcari,coruptie, jaf, crime, adulter totul la cel mai inalt nivel, recte Palatul Regal... iar deasupra tuturor tronand celebra camarila a Lupeascai amanta lui Carol al doilea, tatal lui Mihai inca in viata, si amantul amantei, Urdareanu.
  Acum ca suntem in prag de 10mai, fosta sarbatoare nationala, reamintesc pripasirea pe aceste meleaguri a familiei regale. Cand "monstruoasa coalitie" il inlaturau pe Cuza os domnesc pamantean, au adus pe tron un locotenent'as de vreo 27 ani si l'au inscaunat drept Carol intai de Hohenzollern etc. Se spune ca a facut multe pentru tara, asa o fi, nu intentionez sa polemizez, insa "stralucitul" nepot, numitul Carol al doilea mi-a dat de gandit, pentru ce monarhie?
   Asadar, nu "conteaza" moralitatea personajului, au fost cazuri in istoria altor tari chiar si oligofreni, gay etc,insa nu pot fi de acord ca prin simpla filiatie sa te trezesti sa conduci o tara. In sistemul republican lupta e la "sange" pentru "tron".
   In ziua cand Mihai abdica fortat de la tron a plecat cu un tren de avutii in tari straine. Strabunul Carol intai intrase in Bucuresti pe cal... se pare ca totusi e bine sa vii pe cai chiar si obisnuiti si sa pleci cu forta miilor de cai de locomotiva...burdusit.
     Ei si iata-ma la momentul actual Precum ziceam, monarhia a fost inlaturata samavolnic...asa spune istoria Romaniei.,..ok, toate bune si frumoase, insa stimabililor democrati postdecembristi, cand cu emfaza ati condamnat regimul comunist ca fiind criminal chiar in sedinta solemna parlamentara cu  -escu, nici nu conteaza care anume....pai de ce nu ati renuntat si la republica adusa de armata rosie? Au condamnam doar ce ne place iar ceea ce e in folosul nostru "democatic" :) uitam cu desavarsire a condamna.
   Asadar ma vad a constata ca am putea fi unicat pe plan global. Pe de o parte un regim inlaturat cu forta (monarhia), apoi instaurarea republicii ce inca este pe rol. Insa pe cei care au introdus-o ca forma de guvernamant ii blamam de criminali... dar "adoram" sa folosim pe mai departe "greaua mostenire" :) (oare o fi? ) ce ne-au lasat-o, ba mai mult chiar ne place.
  Curat murdar...cum zicea mai unul pe la 1900... :)

No comments: