Sunday, May 5, 2013

PASTORALA

    Deschizand de dimineata televizorul si comutand pe canalul Euronews am ramas siderat. Nu mica mi-a fost mirarea, nedumerirea si contrarierea sa constat ca acest post a carui sorginte nu o cunosc relata despre Pastele Ortodox.
    Sa vedeti de unde-mi veneau mirarile! Asadar fiind Marea Sarbatoare a Crestinatatii Rasaritene (biserica greaca cum o numesc catolicii si nu numai) stimabilii de la Euronews relatau el fugitivo strict de la Moscova si Kiev despre Paste.
    Asadar fratilor de la Euronews....pentru voi Europa ortodoxa este doar vechea Rusie kieveana iar tarisoarele astea de prin U.E., gen Grecia, Romania, Bulgaria si Ciprul grecesc sunt asa adiacente, colaterale...nici macar demne de remarcat.
    Ok fratica, stiu ca nu va tineti de canal al U.E. sau mai stiu eu ce institutie bruxelleza....insa, sa stiti si voi ca Rusia clasica, niciodata nu s-a considerat parte a Europei geografice, geopolitice sau "clasice" ca sa reiau termenul.
    Chiar ma gandesc ca daca se cala o sarbatoare importanta a Chinei, tot azi, cu certitudine vedeam live de pe la Beijing, Guangzhou etc cine mai stie ce relatari.
     E clar ca petrogazele rusesti fac tot rostul, ca doar din ce se "infrupta" aproape toti vesticii? ...insa alde Merkel, Hollande, Cameron sa iau doar cativa din greii : ) Europei ar fi chitcait la toata media sa reflecte acea teoretica sarbatoare chineza doar-doar mai insuruba cate'un mertan, airbus ori mai stiu eu ce...pe gatul absorbantei piete chineze.
  Asta fu si Pastorala...noi ortodocsii comunitari suntem asa ceva numere sau decoruri....caci interesele primeaza, chiar si cand e vorba de cele sfinte.

No comments: