Wednesday, May 22, 2013

TRIUMFUL IMPERIALISMULUI AMERICAN (SI NU NUMAI....)


     E bine cunoscuta celebra minciuna, rostita de la tribuna O.N.U (U.N.) de catre fostul secretar de stat C.Powell, pentru a justifica invazia vechii Mesopotamii            (actualmente Irak).Si totul pentru: "Oamenii spun ca luptam pentru petrol.Bineinteles ca o facem"- Chuck Hagel, actualul ministru al apararii american intr-o declaratie din 2007.
   Ce este mai putin cunoscut...in spetza de catre americanul de rand...ca marea bunastare (bien aussi, si restul occidentalilor) de pe aceste meleaguri se datoreaza in mare parte acelor politicieni pe care ei i-au votat si care duc mai departe vechile practici imperio - colonialiste , la umbra declaratiilor pompoase despre democratie.
   Astfel, dupa ce chipurile...au rasturnat satanisti sau mai stiu eu cum...ca te-apuca rasul, gen S.Hussein ori Gadafi sau mai stiu eu ce "dictator" , doar in ochii "eliberatorilor" , baietii destepti:) s-au apucat de treaba.
   De unde inainte, gigantii imperialisti gen British Petroleum, Shell, Chevron, ExxonMobil ori Halliburton'ul fostului vice-presedinte Dick Cheney, nu aveau acces in aceste tari, implicit si la borcanul cu miere, acum se lafaie si-si impart cum vor intre ele contracte dintre cele mai prospere, total in detrimentul tarilor eliberate de tirania dictatorilor cei josnici si hrapareti . Si se pare ca manipularea si propaganda chiar a functionat si functioneaza in continuare, ca sunt suficienti "eliberati" :) care cred sincer in binefacerile aduse de eliberatori.
   Ce e placut de constatat si semnalat...este ca, americanul (si prin extrapolare, occidentalul) de rand, sta acasa....rontaie popcorn, zambind tamp la televizor, si-si spune :ce conducatori mareti avem, ce bine traim .....compar cu muritorul de rand al planetei, vezi Africa, Asia, Sud America etc etc.
    Acestea sunt purul adevar...astept pe cineva sa demonstreze ca treburile ar sta taman pe dos....
   In campania prezidentiala din  2000, G.Bush jr. a avut parte de o sustinere colosala (in bani), nu floricele :) din partea companiilor mai sus citate.
     Irakul, cu imensele sale resurse de petrol, se afla in premiera dupa 30 de ani, in situatia de a nu-si exploata bogatiile cu efecte benefice pentru popor, unde necesitati gen apa curenta sau electricitate sa constituie tinte inaccesibile pentru un sfert din populatie.
   Si atunci sa nu-mi pun fireasca intrebare...A disparut sau a TRIUMFAT imperialismul (actualmente cosmetizat, inclusiv la Hollywood) ?

   "BINEINTELES CA ESTE VORBA DE PETROL, NU PUTEM NEGA ASTA"- generalul John Abizaid, fost sef al  comandamentului american si al operatiunilor militare din Irak.

No comments: