Sunday, May 26, 2013

PERFIDIA EUROPEANA

    La ora actuala, pe baza unor clisee superflue, circula prin Europa ideea ca Germania si germanii implicit, ar fi o natiune educata, ce a dat minti stralucite, genii de la Bethoveen sau Goethe pana la Leibniz sau Daimler.
    Tot pe baza unor clisee, la fel de superflue...si tot pe batranul continent, circula ideea ca romanii si alte minoritati din Romania, fura, cersesc, cloneaza carduri etc, etc.
    Parol, stimate continent....ia sa inversam aceasta stereotipie...pai de ce romanul e prezentat la gramada, prin cohorte individualiste ce fac si dreg?.....iar dragul de el germanul doar prin elite.
   Ia frumos, sa rasturnam caruta.....asadar cum ar fi ca romanii sa fie prezentati prin valorile lor, nu putine....Eminescu, Brancusi, Coanda, Enescu etc.....iar acesti teutoni atat de aclamati de-ai zice ca-s semizei (oricum imnul lor asa ni-i prezinta) sa iasa la iveala nimic altcum decat cu ceea ce au facut deliberat si chiar mai mult in numele si ca politica de stat.
   Si nu o data mon cher.....nu, chiar au plusat....de doua ori intr-un secol au adus Armaghedonul de la cercul polar pana la gurile Nilului! Pai si atunci, ce tot sare Europa la gatul Romaniei ca "x" si "y" asa si pe dincolo....cand avem acest exemplu.
   Asadar pe unii ii luam ca elita si-i punem la tabloul de onoare...uitand ca in fata e vopsit gardu', iar in spate'i leopardu'...iar altii, tot ce au sau avut mai bun tacem malc, insa o mana doua, colea'sa cateva sute (hai fie de la mine :),mii) sunt prezentati ca port stindardul unei natii.
   Pai solidarule continent....ori vorbim de elitele si valorile fiecarei natiuni, si cu acestea'i prezentam prin vortexul Uniunii....ori daca ridicam presul sa prezentam cloaca, atunci dati arama tuturor pe fata si sa se priveasca fiecare'n ochi sa vedem cine pleaca primul capul (aici mai e nevoie si de sinceritate, nu uber alles'uri nejustificate si gratuite ).
   Acest punct de vedere denota ceea ce sugeram in titlu.

uber alles - cuvinte din imnul german, care in context inseamna, deasupra tuturor, se refera la poporul german.

  pres -covor

No comments: