Wednesday, March 19, 2014

ATITUDINI MEDIEVALE ( RETROGRADE )

  O veste absolut halucinanta mi-a fost dat sa citesc mai deunazi despre o tara, un popor ce a suferit din cauza acestor tare, dar se pare nu doar ca nu s-a lecuit, ci tocmai... mai mult perpetueaza si promoveaza ca politica de stat o situatie ce nu poate fi numita altfel decat anacronica.
  " Este ca si cum ar scuipa pe mormintele bunicului si bunicii sale". " Este oribil, pur si simplu oribil. Si mai este si fiul premierului. Astfel de lucruri au fost o amenintare la adresa identitatii evreiesti". Aceste declaratii cum spuneam absolut halucinante au fost date de cumnatul actualului premier israelian, Benjamin Netanyahu, unui site Kikar HaShabbat, numai si numai pentru " vina " ca fiul premierului sau nepotul celui cu declaratiile ar avea relatii fie ele de orice fel cu o, atentie!!! crestina, mai explicit o tanara din Norvegia.
  Mai mult un lider al unui partid, ultraortodox cum spun ei, sau sovin intr-o conceptie mai larga :), cerea ca fiul premierului sa lupte contra " asimilarii "; " Daca, Doamne fereste, este adevarat, atunci vai noua, vai noua ". Acelasi lider declara "cunosc oameni care au investit zeci de milioane de dolari, poate mai mult, ca sa lupte impotriva asimilarii " citat inclusiv in Jurnalul National. Pe langa aceste declaratii ar mai fi si altele inclusiv postate pe Feisbuc, dar ele nu mai necesita in a fi publicate.
   Faptul ca Yair Netanyahu, un tanar de 23 de ani are o relatie cu o norvegianca crestin luterana, articol aparut in presa norvegiana, ar trebui sa fie o chestiune absolut banala. Dar faptul ca se face o asemenea tevatura, mai mult cerandu-se explicit puritatea sau purificarea rasiala, nu-mi aduc aminte decat de cei ce au incercat si erau aproape sa reuseasca acest lucru tocmai cu poporul onor domnilor in cauza. Nu stiu, stau si ma gandesc, lumea este chiar amnezica ori nu vrea sa invete din greselile trecutului sau de fapt condamnand pe altii incercam sa ne protejam adevaratele intentii. Aici sub nici o forma nu pardonez ororile naziste ( germane ), un popor de altfel chiar si azi nationalist si cu veleitati de supra-oameni, insa mi se par neverosimile toate aceste declaratii, ce duc in zona ridicolului, tinand cont de epoca in care traim. Si totul din considerente pur religioase, caci altminteri cum zice lucrarea Domnului, toti suntem la fel sub soare, sau dupa chipul si asemanarea Lui facuti. Si atunci, care este problema ?
  " Suntem prea nesiguri pe noi. Oamenii trebuie sa realizeze ca a avea un procent mic de populatie care se casatoreste cu membrii altor comunitati nu o sa ne faca rau. " declara un sociolog israelian, Noah Slepkov. Mai moderat, insa totusi partizan, dar nu acesta ar fi punctul de reflexie. Daca dupa atatea orori, pogromuri si in acelasi timp cultura si civilizatia la care se presupune ca a ajuns omenirea, mai avem parte de asemenea atitudini se pare ca directia actuala nu e chiar cea mai buna. Nu-mi vin in minte decat cuvintele unui scelerat, care in urma cu aproximativ un secol declara despre evrei urmatoarele : " in realitate, religia mozaica nu este nimic altceva decat doctrina conservarii rasei evreiesti ".

No comments: