Friday, March 21, 2014

POLITICIENI DE DRUMUL MARE

   Cand vad peroratiile lui Razvan Ungureanu, ce se viseaza un prezidentiabil cu sanse reale, imi dau senzatia ca ar fi episodul urmator al unei serii anterioare de comedie. In formularile sale, se regaseau cuvinte ca agresiune, frica de a nu supara Rusia etc negandindu-se ca o felina nu va asculta niciodata latratul unei furnici. Pe diverse posturi de televiziune, descaleca el din Pantheonul politicienilor cu viziuni globale crezandu-se o intruchipare balcanica a lui sa zicem Kissinger, si explica intr-o maniera ce se vrea docta, insa vai stupoare... cele mai multe spuse sunt dincolo de domeniul ridicolului. Cred ca daca si-ar urmari discursurile ar realiza cele spuse, insa nu mai insist.
  Ceea ce mi se pare mai demn de semnalat, este vehementa cu care presedintele tarii insista pe unde apuca, asupra unor ineptii la fel de mari ca si acest domn Razvan. Una care ar putea intrece multe inchipuiri, este insistenta, dorind de fapt sa demonstreze ( insa nu stiu cui ) ce mare om politic si cu o viziune ampla este sau ar trebui privit. Pai cum se poate stimate D-le Basescu sa cereti asa ca la apelul bocancilor sa fie integrate Moldova si Ucraina in UE, uitand ca noi, adica Romania, ani de zile chiar am trecut prin tot felul de procese de integrare, capitole, votari in parlamentele europene, inexistenta unor diferende cu tarile vecine etc,etc.
 Astfel ca nu am reusit sa gasesc alte cuvinte despre reprezentanti de marca ai clasei politice de la noi, decat ca ar fi politicieni de drumul mare. Chiar atat de usor sa trecem peste nenumaratele sicane, sau furci caudine pe care le-a avut de trecut Romania pentru a ajunge acolo unde tari ca cele doua mai sus numite CHIAR NU MERITA sa faca parte, deoarece nu au nici institutii, nici economii, nici multe altele... doar pentru a ne crede oameni politici ce vor intra in istorie, ori ca suntem o voce in concertul lumii bune occidentale ?


  Sa avem pardon, stimati concetateni, dar aceste viziuni ori atitudini nu va califica altfel decat cum spuneam in titlu... politicieni de drumul mare.

No comments: