Thursday, March 13, 2014

PROBLEMA EVREIASCA SI ROMANIA

  Pana la acest articol, nu m-a interesat si nu consider ca la nivel global ar exista o problema evreiasca. Ceea ce doresc insa, este punerea pe tapet a celor doua chestiuni pomenite in titlu.
  Asadar, aparte ca sunt un popor relativ mic, aproximativ 20 si de milioane raspanditi in mai multe tari, exceptand statul Israel, tam-tam-ul ultimelor decenii sustinut de mass-media globala cred ca in realitate mascheaza o falsa problema. Pornind dintru inceputuri, evreii ca popor si statul Israel sunt indubitabil exact in locul in care istoria scrisa ni i-a prezentat. Deci in sens absolut sunt primii si cei mai indreptatiti in a-si locui teritoriul ce ulterior Imperiul Roman l-a botezat Palestina. Din acest punct de vedere nu cred ca as putea fi acuzat de antisemitism.
  Ok, marile pogromuri la care au fost supusi chiar din antichitate, trecand la cea condusa de Biserica Catolica, mai ales in Spania medievala ( unde vad ca nimeni nu prea urecheaza aceasta biserica ) si terminand cu ultimul condus de Germania nazista sunt la fel de bine stiute.
  Nu intru in detalii, deoarece s-au scris mii de carti legat de " problema evreiasca " ( si se vor mai scrie ), insa daca ma gandesc la pogromurile contra armenilor in Turcia, masacrele japoneze in China ( anii '30 ai secolului trecut ), decimarea amerindienilor in cele doua Americi etc sunt tot atatea situatii oarecum similare de incercari de anihilare a unor popoare intregi.
  Insa, privind problema dintr-o perspectiva pur romaneasca, aparte ca la ora actuala ne lipseste elementul, deoarece populatiile iudaice in Romania sunt sub 1%, vad ca tot felul de institute cum ar fi " Elie Wiesel " par example...vin sa ne spuna cine a fost sau cine nu, antisemit sau cine anume trebuie infierat pentru diverse activitati antievreiesti. Te pufneste realmente rasul, sa constati ca acest Institut incrimina protestele in legatura cu proiectul Rosia Montana, ca ar fi antisemite, stiindu-se ca in spatele celor interesati in exploatare ar fi americani evrei. Iar asta nu e nimic. Facand un mic intro in istorie, maresalul Antonescu a fost un patriot, iar daca cineva ar avea bunul simt sa priveasca circumstantele istorice, ar realiza ca si daca Romania acelor vremi ar fi fost condusa de o girafa, altcineva decisese oricum soarta oropsita a evreilor la nivel european, insa asta e un alt discurs.
  Ceea ce mi-a atras atentia, si m-a pus sa reflectez asupra Romaniei actuale din perspectiva acestui Institut, este ca mai deunazi, onor Institutul " Elie Wiesel" a sarit ca ars cand intr-un oras important al Romaniei, Consiliul Local decisese sa numeasca o strada dupa numele ganditorului Petre Tutea, care chipurile a fost un legionar extremist, un simbol al extremei drepte romanesti interbelice. Nu l-am citit pe Tutea, stiu ca a facut parte dintr-o mare generatie, insa faptul ca dupa eliminarea legionarilor din guvern, el ramane parte a guvernarii cred ca spune tot. Mai mult, nu cred ca poporul roman are nevoie sa vina cineva sa-i spuna chiar sa-i dea mura-n gura cine-i sunt personalitatile, pe cine sa cinsteasca si pe cine nu. Punct.
  Aceasta marota a comunitatilor mondiale evreiesti, prin care oricand isi iau de la sine putere decizii de a pune la stalpul infamiei pe cine vor nu cred ca are vreo realitate decat subiectiva si speculativa. Nu as dori sa fac un rechizitoriu asupra faptelor scurse in vechea Iudee, incepand doar de la descalecarea lui Ben-Gurion, ca se cunosc suficient de bine.
   Ceea ce doresc in a se practica la nivelul acestui popor, maret dealtfel, este lasarea deoparte a comportamentului ireverentios fata de un popor prieten, poporul roman.

No comments: