Monday, March 17, 2014

  " Cand, pentru nefericirea oamenilor decenti, un astfel de usuratic ajunge in Parlament, trebuie stiut, de la inceput, ca modul lui de a face politica nu va consta decat intr-o lupta eroica pentru pastrarea acestei " vaci de muls " pentru el si familia lui. Cand, mai tarziu, va avea in grija sotie si copii, el se va lupta cu si mai multa indarjire pentru mandat. Cine se va orienta spre politica va deveni din aceasta pricina propriul lui inamic; in fiecare miscare noua el va vedea cu teama inceputul posibil al sfarsitului sau si, in fiecare om intalnit in cale, o veritabila amenintare.
  Parlamentarismul nostru democratic actual nu cauta nicidecum sa alcatuiasca o adunare de intelepti, ci mai degraba sa adune o trupa de zerouri intelectuale, a carei conduita, intr-o directie determinata, va fi cu atat mai frivola, cu cat fiecare element este mai marginit. Numai astfel se poate face o " politica de partid " in cel mai rau sens al cuvantului. Dar acesta este si singurul mijloc folosit pentru cel care trage sforile sa poata ramane prudent in culise, fara sa fie pus in situatia de a-si lua raspunderi. In acest fel, orice hotarare nefasta pentru tara nu va fi pusa pe socoteala unui pungas cunoscut de toti, ci pe umerii unui intreg partid.
  Astfel dispare practic orice responsabilitate, caci aceasta poate fi pusa in sarcina unei persoane definite, iar nu a unui grup parlamentar de palavragii. "

                      Adolf Hitler - Mein Kampf


  Nu stiu de ce dar parca umbra lui Adolf, a facut o vizita prin Parlamentul Romaniei ultimilor douazeci si de ani. Nu vi se pare prea similar ce gandea cu ceea ce vedem ?...

No comments: