Sunday, April 13, 2014

BISERICA CATOLICA

   Nu stiu cata lume constientizeaza, ca aceasta biserica, a fost de-a lungul timpului un factor de regres stiintific, un conservatorism exacerbat de cele mai multe ori total nejustificat si peste toate un mijloc de a ingradi, oropsi, distruge si domina popoare. Cata diferenta intre scenele biblice ale lui Hristos, plin de smerenie, pilde etc si fastul, grandoarea, bogatia afisata si expusa fatis la vedere si nu in ultimul rand fariseismul celor ce au slujit de-a lungul timpului aceasta biserica. Ca mijloc de opresiune si dominare a maselor, a avut un slujitor fantastic prin a ei Inchizitie ce a devenit substantiv propriu prin manifestarile legendare de fanatism exacerbat religios contra coreligionarilor ortodoxi ( printre altele din ura n-au miscat un deget in a veni in sprijinul lor la invazia musulmana a Constantinopolului ) progromurile anti-evreiesti din Spania si atitudinea totalmente anti-umanitara de starpire a zeci de rase, popoare si natiuni numai si numai pe considerentul ca ar fi pagani, adica instrumente ale diavolului. Nu fac un rechizitoriu al loviturilor de palat, crimelor sau loviturilor sub centura duse in secole intre factiunile ce-si disputau puterea in Cetatea Eterna, insa ce este realmente inspaimantator, falsitatea pe care se sprijina dogma catolica prin asa zisul celibat al slujitorilor intru Domnul, de la cel mai umil pana la posesorul mithrei papale. Am convingerea ca daca o persoana ar avea cate o moneda de un ban, de cate ori in istoria indelungata a acestui rit, un prelat ce a facut juramantul de castitate, a pacatuit trupeste, acea persoana ar avea cea mai mare avere ce a existat in istoria umanitatii din toate timpurile luate la un loc. Cand ma gandesc la Ian Hus arzand pe rug rostind sancta simplicitas, in fata unei inocente ce nu stia ce se intampla, ori Giordano Bruno sau Galillei, doar cateva nume ce au trecut prin rechizitoriul acestei teribillis machina , si abia la sute de ani s-au cerut scuzele de rigoare tardiv si fara sens, nu pot sa nu-mi amintesc de vorbele unui scriitor romano-catolic " Cred ca Biserica catolica e de obarsie dumnezeiasca, si dovada acestei dumnezeiri cred ca-i aceasta : nici o alta institutie umana care ar fi fost carmuita cu asemenea imbecilitate de atatia pungasi n-ar fi ajuns sa dainuiasca mai mult de doua saptamani ".
    Atitudinea tacita de inchiderea ochilor in fata ororilor naziste, ori marile afaceri murdare in cardasie cu loja P-2, C.I.A. sau imensul imperiu financiar numit Banca Vaticanului, ca sa aduc realitatile zilelor noastre in sumarul prezentarii, reprezinta tot atatea mizerii acoperite de hlamida papala.
   Toate acestea, poate nasc in urma acestei lecturi in constiile unora ca as fi un zelot, poate chiar platit de un anume cult, biserica, doctrina, insa intentia mea era in a trage un semnal de alarma despre " vecinul de langa noi " pentru ca luati cu grijile vietii sanctionam poate un functionar prins corupt ori politicieni venali, dar aceasta biserica inca mai perpetueaza dincolo de prozelitism tare ale vremilor trecute.
   Iar ca o adeverire a acestor lucruri, tot mai multe institutii gen O.N.U., U.E. etc cer Bisericii catolice sa urgenteze cazuri din istoria recenta in care preoti, episcopi etc au agresat sexual copii in diferita zone ale lumii catolice si poate nu numai, deoarece pare-se ca treaba e tergiversata, insa lumea in care traim a trecut demult de acele timpuri in care papii se credeau ca sunt intruchipari divine pe pamant.
 

inchizitia ca institutie nu functiona la data caderii Constantinopolului

No comments: