Wednesday, April 16, 2014

STATUL ESUAT ( 3 )

   Tirada bombarda a ultimilor ani a duetului Ponta - Anotnescu in directia regimului Basescu, mi se pare unul dintre cele mai slabe atacuri politice lansate vreodata in lupta politica. Daca presedintele tarii prin absurd se afla in celebra cursa aeriana malayesiana, si isi dadea obstescul sfarsit, credeti ca marile probleme ale tarii isi gaseau raspuns, odata cu aceasta disparitie ? Haideti sa fim seriosi, nici pe departe... salariile din sfera privata larga ( nu managerii insignifianti ai multinationalelor ) erau tot de mizerie, marii investitori erau tot pe cai ocolite ... Romaniei, preturile bateau tot in sus, intretinere, buget familiar etc, etc. Si atunci de unde aceasta retorica furibunda ? E simplu de tot raspunsul... cand stii ca esti incapabil sa gestionezi o tara, inventezi false probleme, iar vulgul ignorant ia de bun tot ce-i serveste propaganda. Nu sunt un fan al presedentiei, nici pe departe, are si ea Elenele :) ei, alte mostre de incompetenta crase, insa derizoriul acelor tirade nu au alt rol decat a masca incompetente.
  Iar daca la sfarsitul anului vor scapa de acest presedinte hulit, ce vom avea ? Primari cu nume de leguma ce sfideaza legea, chiar si cea a bunului simt, ce pe banda rulanta isi vor varsa veninul si nemultumirile contra institutiilor statului ce i-au persecutat pe " nedrept '", incat inclin sa cred ca abia de la iarna vom emigra in Congo, vorba hatrului :). Indiferent cine va fi noul titular de la Cotrceni, nu pare a fi a buna, deoarece problemele nu sunt cine ne reprezinta pe la Consiliul Europei sau N.A.T.O. ci cum se vor descurca romanii, ce devin din ce in ce mai pauperi. Am calatorit destul de mult in mediul rural in ultimii ani, si in multe asemenea localitati parea ca traiesc pe viu romanele lui Rebreanu, de exemplu. Cu o infrastructura de secol nouasprezece, cu o taranime imbatranita si dezorientata, iar cei din generatia tanara cu modele sociale gen mai stiu eu ce manelist, efectiv parea ca la o distanta de o ora de mers fata de un municipiu de judet, distanta in timp parea cea spusa adineaori, de secol al nouasprezecelea. Ce rost are ca toti candidatii pentru Parlamentul European s-o dea intr-una cu Europa, cand acei oameni erau mai apropiati de timpul lui Avram Iancu decat de Francois Hollande, par exemple. Toate acestea reprezinta doar varful aisbergului, deoarece cu cat s-ar aprofunda lucrurile s-ar constata, marile hibe nationale. Pai cum sa nu fie de-a dreptul antinational, tot ce misca in spectrul politic, cand vezi gainariile presedinte vs. prim-ministru pe probleme strict personale, eventual de camarila, iar simultan oameni ce au muncit din greu, nu au bagat mana in sacul fara fund al bugetului, stau la cozi sa-si ia bani imprumut pentru medicamente, ori altii mai fericiti pentru Pastele ce vine. Deocamdata pasarile stau in copac fac triluri la soare, nu vad ca dincolo de munte norii se aduna a furtuna. Am tot privit in timp in istoria nationala, si am realizat ca nici macar mult hulitele regimuri fanariote impuse de Inalta Poarta, nu au fost atat de lipsite de sens, incompetenta, servilism sau zambete tampe pe la diverse cancelarii ca si cele ale Romaniei post-comuniste.
    Privesc in alte ograzi, fie franceze, grecesti, italiene sau spaniole si cu toate ca nivelul de trai surclaseaza cel de la noi, cand simt ca guvernele ii sfideaza sau nu le asculta revendicarile, se agrega si-i vezi in strada, pe cand la noi apatia a devenit ca un drog national, lumea ori ca asteapta ca altul sa rezolve problema ori formeaza bisericute la un pahar si spun cum ar trebui sa fie... in timp ce boierii se imbuiba mai mult si mai mult. Puteti astepta o eternitate, pen ca va cunosc psihologia, clasa politica va considera o turma de bovine ce trebuie manata de ici colo, functie de scop si interese. Nu sunt un vizionar, insa intuiesc ce va fi intr-un viitor nu foarte indepartat. Cunosc personal muncitori cu vechime de 30 de ani din mediul privat ce au sub 200 euro net pe luna. Cand odinioara se povestea in manuale despre exploatarea omului de catre om... uite ca avem exemplu, insa nu sunt exceptia ci insesi regula.
     Fireste, ca se pune intrebarea, care ar fi directia sau spre ce sa se orienteze alegatorul, ce oricum e dezorientat ? Timpul, dar nu cel foarte indepartat, va da un raspuns, iar cei ce traiesc mai mult in vremea Iancului... poate ei vor da semnalul, ca ar vrea sa plateasca taxa pe stalp, insa stupoare... satul nu este electrificat, asta e o gluma amara ( deh, ce sa fac, reminiscentele mioritice fataliste ) ...
  O ultima mostra a unitatii clasei politice o constituie sintagma " baietii destepti " folosita de toata paleta arcului politic. Ce ma nedumireste, o reprezinta omerta tuturor, deoarece nimeni nu pomeneste nici un nume a acestor baieti, de parca ar fi fantome. Oare de ce ?
 

No comments: