Monday, April 28, 2014

DETURNAREA UNEI IDEI

    Au trecut suficienti ani, de cand in Europa rasariteana si centrala, ideea marxista ce trebuia sa nasca socialismul iar intr-un anume viitor, comunismul, a fost deturnata de o maniera tautologica. Exemple care mai de care, au fost livrate in sfera marxista, obnubiland termenul, dandu-i o consistenta peiorativa.
   De cate ori o entitate sociala ( individ, firma ) prin tertipuri la limita sau trecand dincolo de lege, si-a insusit activele unei societati economice, de productie sau prestatoare de servicii, in anii marilor privatizari, calificativul era invariabil comunist. Aceasta acribie in a califica orice act de tipul stipulat mai sus, normal ca a nascut in randul maselor ( mai ales a celor foarte tinere ) o perceptie eronata a conceptiei marxiste cu extensia sa printr-o dialectica mai elastica, cea leninista, punandu-le la index. Fiind aceste aspecte ( de a acuza ) vazute ca niste axiome, fireste ca atat sistemul educational, cat si acele persoane care chiar si vag aveau sau intelegeau ideea marxista, s-au vazut ori in minoritate ori privite ca ( cu ) atitudini retrograde, tinand oarecum de obscurantismul medieval.
  Ce e de-a dreptul hilar, in toata aceasta condamnare a uneia din cele mai complexe idei filosofice din istorie, este un fapt bine cunoscut, acela ca universitatile occidentale, acorda spatii de studiu largi, acestui concept. Deoarece Europa fosta " comunista " a nascut o fobie vis-a-vis de orice vine pe firul acestei idei, cum spuneam, a dus gandirea marxist-leninista la limita paroxistica ca fiind capul rautatilor, dar mai mult, construind acea eroare ca orice actiuni ( activitati ) ce ieseau in afara sferei catalogate ca legale, deveneau automat comuniste.
   Facand o introducere in ansamblul problemei, constat, si nu altfel, decat cu stupoare, ca, nu doar ca s-a denaturat termenul, ci mai mult, tocmai acele clase ce spun ca implementeaza democratia si piata libera, au profitat de eticheta... si o folosesc in cheie inversa. Altfel, cum putem accepta, ca tocmai acest leadership din toate tarile " foste ", vin si urla vituperant despre fostii dictatori, ca aveau vile, beneficiau de facilitati dincolo de egalitarism, limuzine de lux la scara, progeniturile faceau scoli de elita, au ascuns sume colosale in conturi externe, etc... insa la o analiza pertinenta pornind de la un primar de municipiu, presedinte de consiliu judetean, secretar de stat, ministru etc constatam ca beneficiile pe care le aveau nomenclatura vechiului regim comparativ cu a celor citati sunt indubitabil astronomice in favoarea actualilor. Daca le-am privi chiar si secvential, cine are aducere aminte stie ca prim- secretarul pe judet avea o ( una ) Dacia cu numar mic :), maxim o proprietate, copiii sustineau examene la admitere normal in tara ( nu in scoli elitiste ca protipendada actuala ) faceau si armata ( 90 % din ei ) cei de sex masculin... si cam aici se terminau privilegiile, daca tineti bine minte tovarasul mergea cu ARO... ia priviti parcul auto al unei prefecturi sau consiliu judetean, nu merg mai departe, asa ca privind strict in ograda proprie ( Romania ) de cativa anisori clasa politica ne serveste austeritatea europeana, criza mondiala, etc insa privilegiile lor depasesc de ordinul sutelor luat in procente, cele ale dictatorilor, cum frumos cosmetizat se vinde ca produs diabolic, ideologia marxist-leninista.
   Fireste ca au existat excese, nu intru in detalii, insa cand o societate decide sa se asaneze din toate punctele de vedere, apar acestea, dar... cum am putea numi implementarea facuta dupa anii '90 cu distrugerea agriculturii, inchiderea sau vanzarea pe nimic a sute de fabrici, instrainarea capitalului strain a celor care erau profitabile, sute de mii de someri, asistenta medicala execrabila etc, etc.
  Dar ce a reusit cel mai perfid, las, subversiv si persuasiv noua societate, a fost atunci cand a inoculat ca toate relele, privatizari, distrugerea irigatiilor pe suprafete mari, vanzari de active ale statului, renuntarea benevola la creante de recuperat de la diverse tari, vin de la sistemul socialist. O gluma mai mare nu reuseau sa inventeze, dar uite ca a tinut si tine in continuare, iar acei fosti activisti ce au instrainat bunurile tari, catalogati fiind ca ar fi comunisti, au fost de fapt niste arivisti de cea mai josnica speta, care cu concursul nemijlocit al occidentului au pus cot la cot industria pe butuci si tot in concubinaj au spoliat-o lasand-o goala ca pe o neprihanita fecioara.
   Iar ca sa demonstrez falsitatea acestor derbedei, ce fac totul in detrimentul vostru si al poporului, unde s-a mai pomenit in istoria marxist-leninista ca oricare mare lider ori din esaloanele inferioare, a cautat sa detina fabrici, sa aiba angajati, ori parcuri intregi in proprietatea strict personala de masini si locuinte iar cea mai buna dovada vor fi doar doua exemple ( ele fiind cu miile ) : ce avere si mari proprietati are Valentin Ceausescu ? ( cred ca si un primar de comuna il depaseste ) iar in ziua cand un inalt demnitar de la Kremlin iesea din functie, masina, vila etc, ramaneau ale statului .

No comments: