Thursday, April 24, 2014

ROMANI ANTINATIONALI

   Cu siguranta ca acest titlu poate starni nedumerire, insa reprezinta o realitate, una chiar dureroasa ce provine in primul rand din ignoranta si ulterior din necunoasterea istoriei nationale.
   Fireste vor fi multi, ce vor contesta, altii ce vor spune ca nu cadreaza timpului pe care il traim, insa eu doar o intrebare pun... care dintre dumneavoastra si-ar sacrifica libertatea, avutul, viata copiilor si parintilor in zilele noastre pentru anumite obiective ? Raspunsul e ca putini ar fi dispusi la orice fel de sacrificiu, la cel suprem posibil ca nimeni...dar cati dintre domniile voastre stiti ca bunici, frati, parinti ai parintilor si bunicilor vostri au cazut in cele doua razboaie mondiale? razboaie ce s-au dus intre acei combatanti ce urmareau redesenarea posesiei resurselor mondiale. In mijlocul acestor lupte ale intereselor Marilor Puteri, Romania abia ce s-a format ca statul ce-l cunoastem azi, dupa prima conflagratie, iar dupa a doua punandu-si bazele unui stat demn de secol douazeci. In volbura acelor evenimente a cazut " floarea " unor intregi generatii, si vorbim de sute de mii de tineri sub 21 de ani, pe care mame distruse de durere i-au asteptat in zadar pana in ultima zi a vietii lor deznadajduite. Acele drame descrise de marii nostri scritori, ziaristi, reporteri sau martori directi ai evenimentelor... sunt prea multi si prea multe evenimentele in a mai pomeni si nume, dar istoria ramane, si trebuie sa ramana si in constiinta actualei generatii total alienata de noul desen trasat despre noua Europa, insa una mincinoasa. E o certitudine ca nici ziua de ieri nimeni nu o poate aduce inapoi, darmite un eveniment ori viata unui om. Dar nu avem voie NICIODATA sa uitam de sacrificiul celor care ne-au lasat aceasta tara, datorita carora zburdam cu Passatul, folosim aifonul, ne imbracam de la Puma sau Gucci si alte asemenea " magarii " care azi sunt desuete, in banalitatea prezentei lor in viata noastra.
  Ce nu-mi iese din minte, si pentru aceasta nu pot sa iert acesti impostori nationali, este uitarea, UITAREA acelor generatii de care vorbeam, ce in loc sa vada si ei macar o zi litoralul ori un revelion, au sucombat in santuri pline de noroi, mancati de viermi in locuri nestiute in primavara vietii lor. Si toate acestea pentru ce ? Ca actuala generatie, care in egoismul ei, nu vede mai departe de necesitatile sale, privind in urma la saptamana trecuta ca la o epoca de mult apusa, nici macar in forul lor interior sa cugete doar o clipa in trecerea lor prin aceasta lume, ca tot ce au se datoreaza acelor generatii ce departe de casa lor au murit pentru imbuibarea acestor ingrati contemporani.
  Cum sa nu devin altfel decat oripilat, cand vad cohortele anuale ce-si fac vacantele in Austria, Turcia, ce-si cumpara masina numai din Germania bagand sute de milioane in buzunarele celor ce sute de ani au supt, spoliat, jefuit, ducand in sclavie mii si mii, omorand cu sutele de mii floarea natiunii noastre. Acesti cetateni ai Romaniei, nu pot sa fie in ochii celor ce simt cu inima altceva decat antinationali, deoarece pentru ei trecutul, jertfele, lacrimile si durerile niciodata ostoite ale celor ce au murit pentru aceasta tara, nu reprezinta nici macar un servetel de sters nasul. Atata timp, cat glasul istoriei nu rezoneaza in mintile si inimile acestor contemporani, sa nu creada ca vor fi exonerati... caci stimabililor nu veti stii cum generatiile ce vin va vor privi, deoarece doar pulberea de colb va mai dainui din ce erati odata. Insa acele generatii, doar cu dezgust, scarba si rusine vor putea privi spre voi.
   Actualmente Romania trece printr-o criza prelungita, economica, identitara, de regasire a unor valori, insa atunci cand resursele si asa putine ale tarii, se duc in bani sau alte forme pe mana multinationalelor, iar noi cu o nonsalanta crasa, vrand sa parem mondeni, nu doar ca saracim tara, adica propria natiune, dar chiar si epatam cu cat am cheltuit in contul acestor balauri... de care oricum nu am scapat, au revenit pe cai perfide... Petrom, Banca Agricola si BCR la austrieci, milioane de masini de mana a doua germane brazdeaza tara, iar turcul e si el prin agricultura, comert si mai nou cu diabolicele serii de telenovele.
  Nu doresc a servi la tava, lectii de patriotism, dar in lumea in care traim, in care de exemplu cancelarul german dicteaza intr-una austeritate, in care fiecare cetatean responsabil, ajuta cum poate economia nationala, iar exemple de nationalism economic cunosc cu zecile de mii ( in vest ), noi sa cumparam doar produse ( alimentare, de larg consum etc ) straine, sa falimentam statiunile noastre prin auto-boicot, dar sa asteptam de la un stat sarac si furat sa puna lucrurile la punct, ar trebui sa rechibzuim inclusiv orientarea politica spre singurul partid ce a gandit romaneste si a lasat in istorie o mostenire palpabila... pe care si cele mai puternice forte actuale cu toata stradania inca nu reusesc sa o distruga...

No comments: