Friday, April 4, 2014

OARE ISI CUNOSC DOCTRINA ?

    Actuala guvernare, ce pana mai ieri avea orientare liberal-social-democrata, a incaput pe mana PSD si a caporalilor care graviteaza imprejuru-i. Cred ca sa tot fie vreo doi ani de cand au in mana cutitul si furculita, insa ma nedumerste pana la descumpanire ca acesti social-democrati ori nu cunosc doctrina ce o propovaduiesc, ori sunt constienti de ea, insa o trateaza ca pe un obiect ce-l muti de ici colo, vazandu-l de cele mai multe ori inutil.
    Facand un exercitiu de imaginatie unde la aceasi masa, ar sta fata in fata Ponta, Dragnea, Zgonea si alti membri marcanti, chiar si vechea garda, nepotul matusii, Geoana... iar de cealalta parte a baricadei doctrina social-democrata, am convingerea ca pe o scara de la zece la unu, majoritatea aderentilor auto-proclamati social-democrati  ar fi elevi de nota patru ai doamnei  " doctrina ". Altminteri chiar nu reusesc sa inteleg politicile abordate de acest guvern, ce detine o majoritate mai mult decat confortabila, care oricum le pot numi, dar sub nicio forma ca apartinand de ideologia social-democrata. Unde sunt dreptatea sociala, egalitatea si difuziunea puterii ? Unde sunt aproprierea de catre muncitori, folosind atat puterea politica, cat si presiunea sindicala, a mijloacelor de productie a societatii? Spre exemplu guvernele de centru-stanga ale Europei de Vest nationalizau industrii cheie cum ar fi cea de gaz, electricitate, cai ferate, mine, edificau un stat cuprinzator asistential pe cand acesti pseudo-stangisti vand tot din ce-a mai ramas depasind chiar si tatcherismul sau reaganismul. Acesti poltroni ce-si spun socialisti, deoarece ne vand ideea ca sunt parte a stangii europene, prin politicile ce le aplica, nu dau senzatia ci chiar fac ce fac ca cele mai multe din deciziile lor sunt total in detrimentul doctrinar iar in subsidiar anti-national. Cati membri marcanti ai acestui partid provin din miscarea sindicala, cati dintre ei chiar la un nivel minimalist reprezinta membrii emancipati ai clasei muncitoare? Si atunci despre ce social-democratie vorbim stimati concetateni ? Sau domniile voastre ati gasit o alta ( noua ) doctrina citind in stele ? Sa avem pardon, o fi el ignorant poporul, dar nu ne luati la gramada sau la pachet.
    Fireste, jongland cu niste oase aruncate vulgului, cu ocazia fiecarui exercitiu electoral, s-a putut perpetua minciuna... marea mea nedumerire o reprezinta ca si actualmente la un sfert de secol, acest partid, ce-si spune ca reprezinta masele, inca iese pe prima pozitie in sondajele de opinie. Nu-mi ramane de facut decat a trage un semnal de alarma, iar cei ce au un pic de materie cenusie a inocula in dreapta sau in stanga, la cafea sau la aprozar... nu mai cadeti in plasa baroniadei ce-si spune ca ar fi un exponent al stangii, dar politicile sale reprezinta o dreapta mai de dreapta, daca intelegeti eufemismul :) .
     Spunea M.Tatcher ca nu exista societate, ci doar indivizi. Asa si acest partid, care colporteaza neavand nicio tangenta nici cu stanga moderna nici cu cea autentica, ar putea sa se risipeasca individ cu individ prin  paduri :) , lasand societatea la o parte, ce ar trebui sa  astepte revirimentul MARII SI ADEVARATEI stangi sa se intoarca cu forte noi pentru a duce mai departe munca inceputa candva...

1 comment:

Anonymous said...

Sa fi sigur ca isi cunosc foarte bine doctrina! Salve