Sunday, April 20, 2014

REALITATI ALE CAPITALISMULUI MARSAV

  Stateam in cursul acestei nopti, la un pahar de vorba cu un amic cu care nu mai depanasem de multisor nici o discutie. Bine, omul este de o conditie modesta din punct de vedere intelectual, mai explicit este chiar un proletar in sensul pur al terminologiei marxiste.
  Ce mi-au auzit urechile, in prima faza am devenit mahnit, ca apoi mania ( furia ) contra realitatilor existentiale nationale sa-mi provoace o iritare maxima realizand unde ne situam actualmente. Omul, cum ziceam este proletar, angajat al unei societati cu capital strain, de sorginte italiana, imi relata cum sunt exploatati la maxim, aratandu-mi palmele, cu o remuneratie de mizerie variind intre 600 si 700 de lei pe luna. As dori sa-i intreb pe primul-ministru si pe presedintele tarii daca li se pare normal ca la preturile ce sfideaza prin nesimtire un om isi poate permite sa traiasca. Iar zburatorul de ocazie cu F-16 in loc sa vegheze ca acest popor napastuit sa iasa din mizerie el nonsalant se lafaie in compania aviatiei americane, ori merge in paradisul deltei, iar poporul obidit nu are salar nici sa-si ia o bicicleta noua in rate. Omul imi relata ca de sindicat nici macar nu poate fi vorba, mai mult din cei 400 angajati 375 vin din mediul rural pentru vechime, ca au agricultura de subzistenta acasa, si cum imi spunea acest amic, la 10-15 ani vechime platesc mita unui medic local in a fi pensionati de boala. Ce este de-a dreptul dramatic, aceasta turma a lumpenproletariatului satesc, vin sambetele si muncesc gratuit !!! ati auzit bine , tot pentru acea vechime, iar bietul orasean este amenintat, somat cu excluderea din campul de munca. Toate acestea se intampla in mirifica UE a anului 2014 dupa care am alergat ca nebunii, dar pe care ar trebui sa o dam pestilor de prada, sa o duca in abisul oceanelor si acolo sa ramana, caci de un rau mai mare in istoria Romaniei, nici macar invaziile barbare, ori exploatarea crunta seculara a hienelor turcesti nu am avut parte. Sunt convins ca acest caz, nu doar ca nu este singular, ci probabil este un fapt generalizat in Romania Pontaneasco-Basesciana udmerista si ce mai doriti., deoarece intreaga clasa politica nu se diferentiaza prin nimic unii de ceilalti, decat in pozitia geografica a unuia fata de celalalt, eventual.
  Si atunci, cum sa nu revin la intrebarea lui Cernasevski, ori a emulului sau Vladimir Ilici... Cei de facut ? Pai se stie ce e de facut, o coagulare a tuturor acestor napastuiti ai... nu soartei, ci incapabililor ce au hatzurile tarii... si printr-un val de amplitudinea unui uragan, sa fie maturati de pe harta istoriei nationale, deoarece acestor infami, nici macar numele nu le mai trebuie pomenit. Iar pentru ca tot sau dus ei buluc, cu mic cu mare la evenimentul noptii, Invierea, daca justitia pamanteana ii cautioneaza, cea divina cu certitudine va fi necrutatoare cu ei... sa fiti siguri stimati politicieni de mucava.
   Nu-mi vin in minte decat cuvintele lui Marx, care pe drept graia " Proletari din toate tarile uniti-va, caci nu mai aveti decat lanturile care va tin legati " ... chiar si cei cu reticente fata de acesta doctrina, dar membri pauperi ai proletariatului national, vor realiza ca nu vor gasi alternative, iar cand alienarea va deveni insuportabila se vor ralia ideii si vor fi acel port drapel din totdeauna al luptei pentru o viata demna, mai explicit lupta de clasa.

No comments: