Thursday, April 24, 2014

STATUL ESUAT ( 4 )

   Cand aud lamentatia presedintelui Basescu, ca tocmai ne confruntam cu o mare drama, imi vine sa-mi iau zborul spre insulele pierdute ale Pacificului, deoarece in loc sa ne vorbeasca de adevaratele drame nationale, de am ajuns ca benzina sa coste ca-n Germania, mancarea si energia depasesc media europeana, el ne povesteste de mobilizari de trupe, de chemarea rezervistilor de pe plantatiile europene sau prin cine stie ce grajduri mai muncesc, inoculandu-ne ca azi maine urmasa Armatei Rosii, va da buluc peste noi... ce sa faca cu noi, nu-mi dau seama, ca la cat teritoriu au... la ce le-ar mai trebui inca o povara in spate ? Si uite asa, in loc sa ne ofere solutii pentru somajul nu de 7-8 la suta cum mint ei, va spun eu ca cifrele sunt cel putin duble in termeni reali, deoarece daca un amarat nu primeste somaj, asta nu inseamna ca el este in campul muncii, doar ca ei nu-l au in statistici, o minciuna sfruntata oricum.
   Acestea sunt marile probleme ale tarii, de s-a pus sa vorbeasca de reunirea CSAT, de chemarea rezervistilor, insa un om cu creier, daca si-ar intreba generalii de carton, gen vice-premierul Oprea, ar realiza ca nici pe vremea cand Armata Romana era instruita de razboi ca-n anii '40- '45 ai secolului trecut, nu a reusit fiind cot la cot cu un aliat puternic, sa stea in fata tavalugului rusesc. Oricum, mai rapid se pogoara Hristos din ceruri, decat sa avem parte de o defilare la Arcul de Triumf a inamicului, insa psihoza aruncata intre mase are rol de a oculta problemele reale ale tarii. Ce este mult mai grav, faptul ca pe acest presedinte nastrushnic, il ia gura pe din-nainte, si ne pune pe fiecare in situatii de real pericol, altminteri cum poti accepta ca stat suveran, sa vina presedintele unei tari, ce fatis ti-a manifestat o antipatie, ca sa te ia la bani marunti, cum de vinzi tu Ucrainei gaz cu pretul marit de 80 procente ? Nu stiam ca reprezentati vreun for international de reglementare a preturilor, d-le Basescu !
   Trecand in barca guvernarii, nu pot decat sa le plang de mila acelor compatrioti, ca in loc de lamentatii ca ia batut Cel de Sus, sa execute silit acest guvern, ce se plimba cu aceiasi barca a guvernarii printre napastuitii naturii, iar vicele Dragnea, mai are nesimtirea sa se prezinte pe plaiurile ce le-a pastorit atatia ani, uitand se pare ca prin 2009 promisese ca zonele calamitate ce le pseudo- conducea sa beneficieze de indiguiri iar acei trogloditi ai soartei sa nu mai aiba parte de recidive din partea naturii. Insa si acesti distinsi politicieni sunt la fel de nationali ca si pomenitul vremelnic presedinte al tarii.
   Ca lucrurile se indreapta de la o zi la alta spre acele state paria, de care am tot pomenit, tine de o evidenta atat de veridica cum spune expresia populara... ca lumina zilei.
   Daca acest popor va sta sa primeasca doar mura-n gura, daca nu se va mobiliza sa elimine de pe esichierul politic aceste partide, care orice fac, dar numai in interes national nu, vom fi condamnati nu doar noi, cat si urmatoarele generatii ce vin, sa traiasca in acei(e)asi stare de mizerie morala, intelectula si de tara de tip bantustan pentru Marile Puteri, ce doar ne vor arunca un os din cand in cand.
  Sa nu uite nimeni, ca Romania este o tara bogata in resurse umane si naturale, asa ca doar de cei din interior depinde cum vor trai urmasii lor.

No comments: